Linzensoep met zoete aardappel

Ingredienten voor 1 persoon

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 g wortel
  • 275 g zoete aardappel
  • Olijfolie
  • 100 g gedroogde rode linzen
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 l groentebouillon
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 4 takjes verse peterselie

Zo maak je het

  1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de wortel in plakjes.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui.
  3. Voeg de wortel, aardappel en knoflook toe en bak even mee.
  4. Gaar de krieltjes 15 minuten in de oven en voeg vervolgens de bloemkool toe.
  5. Voeg vervolgens de linzen, tomatenblokjes, bouillon en de gedroogde kruiden toe.
  6. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat gedurende 25-30 minuten zachtjes koken.
  7. Snijd intussen de peterselie grof. Garneer de soep met de verse peterselie.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Gezond eten duur? Onzin! Jennifer en Sven van Voedzaam & Snel tonen met de makkelijke recepten in hun nieuwste kookboek 50x lekker gezond en betaalbaar eens en voor altijd dat bewust koken ook nog eens ontzettend betaalbaar is.

Wie slim koopt en slim kookt, eet elke dag een verse, voedzame en snelle maaltijd binnen budget. Wie goed voor zichzelf zorgt, kan de wereld aan!


Meer recepten? Bestel het boek hier of neem een kijkje bij onze andere gezonde recepten!

Credits afbeelding: Sven Ter Heide


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
50x lekker gezond & betaalbaar