Tajine met dorade

tajine met dorade - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 1 tomaat
  • 1 gele ui
  • 425 g vastkokende aardappels
  • 25 g verse koriander
  • 3 knoflooktenen
  • 3 g (1 tl) komijn
  • 4 g (1⅓ tl) kurkuma
  • 3 g (1 tl) gemberpoeder
  • 3 g (1 tl) paprikapoeder
  • 7 g (1 tl) zout
  • 2 g (1 tl) zwarte peper
  • 75 ml olijfolie
  • 1 dorade (500 g), schoongemaakt
  • 2 rode of groene pepers
  • 225 ml water

Verder nodig

  • tajine

Zo maak je het

  1. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de gele ui. Schil de aardappels en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de koriander en knoflooktenen fijn. Doe de aardappelplakjes in een diepe kom. Voeg de komijn, kurkuma, het gemberpoeder, paprikapoeder, zout, de zwarte peper, knoflook en verse koriander toe. Meng goed.
  2. Verhit de olijfolie in een tajine op middelhoog vuur. Bak de ui 3 minuten. Leg de dorade op de ui en verdeel de aardappelschijven, tomatenblokjes en de pepers rond de dorade. Voeg het water toe. Breng op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en kook nog 1 uur afgedekt.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Vraag de visboer om de dorade schoon te maken als je niet weet hoe dat moet.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij?

Dit recept voor deze tajine met dorade komt uit Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek van de zusjes Najat en Nadia Yachou, op social media bekend als de Kookmutsjes. Het boek bevat 80 nieuwe stap-voor-staprecepten uit de lekkerste keukens. Van Marokkaans tot Italiaans en van Turks tot Surinaams en Aziatisch. En natuurlijk mooie combinaties met de Hollandse pot.

Het recept is gebaseerd op dit boek
Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek