Spinazie met kipfilet en een Limburgs kaasje

Spinazie met kipfilet en een Limburgs kaasje - Gezond aan tafel

Ingredienten voor 2 personen

  • 1 el olijfolie
  • 2 kipfilets
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 600 g verse spinazie
  • 2 ‘de echte Limburger’ kaasjes
  • Peper, naar smaak
  • Zout, naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in 10 minuten rondom gaar.
  2. Fruit de ui kort mee.
  3. Voeg de knoflook toe en vervolgens beetje bij beetje de spinazie.
  4. Roerbak dit tot het grootste deel van het vocht dat uit de spinazie komt, is verdampt. 
  5. Voeg de kaasjes toe en laat deze al roerend smelten. 
  6. Breng op smaak met peper en zout.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Een Limburgs kaasje is befaamd om de sterke geur en de plakkerige korst. Onder de korst zit een smaakvol, romig kaasje met een licht kruidige smaak. De korst is eetbaar. Naar wens kun je de korst ook wegsnijden. Ieder zijn smaak.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?

Dit recept voor spinazie met kipfilet en een Limburgs kaasje komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – Snelle en makkelijke weekmenu’s van Yvonne Lemmers.

Ze schrijft erover in haar boek: ‘Simpele gerechten kunnen toch zo lekker zijn hè. Dat is dit recept zeker.’


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Grip op koolhydraten Snelle en makkelijke weekmenu’s