Pasta met basilicum, courgette en pistachenoten
Ingredienten voor 2 personen
- 200 g mafaldine (of linguine, pappardelle, spaghetti)
- 3 el olijfolie
- 1 grote courgette, in plakjes van ½ cm
- Handvol gedopte pistachenoten
- 1 teen knoflook
- Flinke handvol verse munt, fijngesneden
- Flinke handvol vers basilicum, fijngesneden
- Flinke handvol verse peterselie, fijngesneden
- Citroensap, naar smaak
- Zout en zwarte peper
Zo maak je het
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de mafaldine of andere pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan (waar de pasta straks ook in past) en bak de plakjes courgette goudbruin.
- Stamp de pistachenoten grof in een grote vijzel en laat ze eruit glijden. Doe de knoflook in de vijzel met een snufje zout en maal tot je een fijne knoflookpasta hebt.
- Stamp de munt, basilicum en peterselie door de knoflookpasta. Is je vijzel groot genoeg, voeg dan de pistachenoten en 2 eetlepels olijfolie toe en maal en stamp alles fijn.
- Is je vijzel daar te klein voor, roer dan in een kom de kruiden, knoflookpasta, pistachenoten en olie door elkaar.
- Giet de pasta af als hij gaar is; bewaar daarbij wat van het kookwater.
- Doe de pasta bij de courgette in de pan en schep de kruidenpesto en een scheutje kookwater erdoor zodat de pasta bedekt raakt met de pesto.
- Maak af met een flinke kneep citroensap!
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
TIP: Met GV pasta wordt dit gerecht glutenvrij.
Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch | Vegetarisch?
Ruim 100 eenvoudige recepten vol plantaardige ingrediënten die weinig inspanning vereisen maar groots zijn in smaak. Dat is het eerste kookboek van Natalia Rudin: Cooking Fast and Slow. Natalia Rudin is geliefd om haar snelle en heerlijke recepten, die ze na een lange werkdag in elkaar draait. Daarmee heeft ze een indrukwekkend kookboek samengesteld, vol met haar (voornamelijk) plantaardige recepten voor overheerlijk comfortfood.
De auteur schrijft over dit recept: “Met verse kruiden maak je elk gerecht bijzonder. Hier maak je er een soort pesto mee die barst van de smaak. De pistachenoten geven er iets heerlijk zoets en knapperigs aan en de citroen verhoogt de smaak van elke hap.”
Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔