Nacho’s met gebakken feta & ingelegde ui
Ingredienten voor Voor 4-6 personen personen
- Gekookte zwarte bonen
- 300 g maistortilla’s of gewone
- Tortillachips van goede kwaliteit
- Plantaardige olie, voor het bakken
- Roze ingelegde uien
- 6 radijzen, in dunne plakjes
- Frisse tomatenpico
- Zure room
- Zure room
- 200 g feta
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl Mexicaanse oregano (of verse tijm)
- Geraspte schil en sap van
- 1 biologische limoen
- 1 tl fijngehakte cascabel-, ancho of andere chilivlokken
- 100 ml extra vergine olijfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C).
- Maak de bonen volgens het recept op blz. 75 en gebruik er twee blikken zwarte bonen voor.
- Snijd intussen de tortilla’s in kwarten of grote driehoeken.
- Schenk een laag van 2 cm plantaardige olie in een brede, diepe koekenpan en roerbak de tortillachips tot ze krokant en goudbruin zijn (ze worden nog krokanter na het bakken).
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Laat de feta uitlekken en leg hem in een aardewerken kom die zo breed is dat het stuk er in een enkele laag in past.
- Bestrooi de feta met de knoflook, oregano, limoenschil en chilivlokken.
- Besprenkel met het limoensap, schenk de olijfolie erover en zet de feta 10-12 minuten in de oven tot de kaas romig en zacht is.
- Bedenk dat feta harder wordt tijdens het afkoelen, dus doe dit pas op het allerlaatst.
- Spreid de warme tortillachips uit en schep de warme zwarte bonen, roze ingelegde uien, radijs, tomatenpico en gebakken feta erover.
- Schep er als je wilt ook nog wat zure room bij. Serveer de nacho’s meteen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
We maakten jarenlang geen nacho’s bij Wahaca omdat we zo graag het echte Mexicaanse eten wilden laten zien, dat voor ons gevoel te lang achter de tex-mexkeuken verborgen was gebleven. Maar toen at ik een keer krabnacho’s bij Breddos Taco’s, die me meteen bekeerden – sindsdien maken wij ook nacho’s. Ik probeerde dit recept voor het eerst toen ik wat feta over had, die ik bakte met zalvige zwarte bonen, citrusachtige, ingelegde uien en een lekker scherpe, zo-heet-als-je-wilt tomatillosalsa.
Mega Mexicaans, maar dan zonder vlees. Ontdek de 110 vegetarische en vegan recepten in Meat-Free Mexicaans, het nieuwe kookboek van Thomasina Miers. Fris, spicy & spannend, dat zijn de Mexicaanse flavours van Thomasina Miers’ vega & vegan gerechten in Meat-Free Mexicaans. Van koffiebroodjes met kardemom en Smokey Chipotle Tofu tot Bloemkooltaco’s, empanada’s, gordita’s met gegrilde asperges, nacho’s met gegrilde feta en overheerlijke cocktails. Alle gerechten zijn een plezier om te bereiden, te eten, drinken en vooral om keer op keer opnieuw te maken!
Credits beeldmateriaal: Tara Fisher
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: