Kip Casablanca
Ingredienten voor 4 personen
- 3 tenen knoflook, gehakt
- 1½ tl gerookte-paprikapoeder
- 1½ tl kurkumapoeder
- 1 tl komijnzaad
- 4 el olijfolie
- 8 kippendijen, met bot en vel
- 2 uien, gehakt
- 5 dl kippenbouillon
- 1 citroen, in dunne schijfjes
- 100 g ontpitte groene olijven
- 1 snufje saffraan
- 1 hand verse koriander, gehakt
- zout
- zwarte peper
Zo maak je het
- Maak van de knoflook, het paprikapoeder, het kurkumapoeder, het komijnzaad, een beetje zout en de helft van de olijfolie in een keukenmachine een gladde pasta.
- Masseer de pasta in de stukken kip en laat deze 4 uur marineren.
- Verwarm de resterende olijfolie in een grote pan. Bak daarin de ui en de kippendijen aan beide kanten goudbruin.
- Voeg de bouillon (en zo nodig zoveel water dat de kip half onderstaat), de schijfjes citroen, de olijven en de saffraan toe en breng alles tot tegen de kook aan.
- Laat het mengsel onafgedekt 30 minuten heel zachtjes koken. Roer er dan de koriander en zout en peper door en serveer het gerecht.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze kip Casablanca komt uit het kookboek De complete koolhydraatarme keuken van Jonno Proudfoot.