Flatbreads met shoarmaoesterzwammen

Ingredienten voor 2 personen

  • 2 el olijfolie
  • 2 el shoarmapasta (online verkrijgbaar, eventueel vervangen door shoarmaspecerijenmix)
  • 400 g oesterzwammen
  • 2 flatbreads
  • 1 augurk, in plakjes
  • Klein bosje peterselie, fijngesneden
  • Zout
  • Voor de ingemaakte ui
  • ½ rode ui, in halvemaantjes
  • Sap van ½ citroen
  • Voor de tahinyoghurt
  • 5 el yoghurt naar keuze
  • 1 el tahin
  • Voor de koolsla
  • 1/4 rodekool, in dunne reepjes
  • 1 el knoflookmayonaise naar keuze
  • Sap van ½ citroen

Zo maak je het

  1. Roer in een kom 1 eetlepel olijfolie door de shoarmapasta. Scheur de oesterzwammen in stukken en schep ze met een flinke snuf zout door de pasta, zodat ze de smaak overnemen. Zet weg terwijl je de ui inmaakt.
  2. Doe de rode ui in een kom met het citroensap en een flinke snuf zout. Schep door elkaar en laat een paar minuten staan, tot de ui lichtroze en sappig wordt.
  3. Roer in een andere kom de yoghurt en tahin door elkaar, met een snufje zout. Maak de koolsla: schep de ingrediënten voor de koolsla door elkaar met een flinke snuf zout en zet opzij.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de gemarineerde oesterzwammen 10 minuten, tot ze donkere plekjes krijgen.
  5. Warm in een andere, droge pan de flatbreads op (of leg ze direct op een gaspit, als je op gas kookt – doe voorzichtig en gebruik een tang).
  6. Verhit ze 30 seconden per kant, en blijf ze omkeren tot ze warm aanvoelen – zowel in de pan als op de gaspit.
  7. Schep de tahinyoghurt, koolsla, ui en oesterzwammen erop en garneer met augurk en peterselie.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

TIP: Schenk om te voorkomen dat schimmels ontstaan wat olijfolie in het potje met shoarmapasta, tot de bovenkant ermee bedekt is.

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch | Vegetarisch?

Ruim 100 eenvoudige recepten vol plantaardige ingrediënten die weinig inspanning vereisen maar groots zijn in smaak. Dat is het eerste kookboek van Natalia Rudin: Cooking Fast and Slow. Natalia Rudin is geliefd om haar snelle en heerlijke recepten, die ze na een lange werkdag in elkaar draait. Daarmee heeft ze een indrukwekkend kookboek samengesteld, vol met haar (voornamelijk) plantaardige recepten voor overheerlijk comfortfood.

De auteur schrijft over dit recept: “Ik heb een paar dingen in huis die me met minimale inspanning maximale smaak geven, en een goede shoarmapasta is er daar een van. Je hebt er nauwelijks iets anders bij nodig en met wat olijfolie en een snuf zout kun je de pasta als marinade gebruiken voor zo’n beetje alles. Het is ook zo’n potje dat lang meegaat als je het eenmaal in de koelkast hebt staan.”


Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔