Flammkuchen met vegetarische spekreepjes en rode ui
Ingredienten voor 4 personen
- Bodem
- 2 eieren
- 120 g volle kwark
- 5 el fijn amandelmeel
- 100 g geraspte belegen kaas
- Topping
- 125 g creme fraiche
- Zout
- Peper
- 1 kleine rode ui
- 100 g vegetarische spekreepjes
- 1 handje rucola
Verder nodig
- Bakplaat met bakpapier
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de eieren met de kwark, amandelmeel en geraspte kaas in een grote kom goed door elkaar tot een glad deeg.
- Verdeel het deeg gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de bodem 22 minuten in de oven.
- Smeer de creme fraiche over de deegbodem, en breng op smaak met wat zout en peper.
- Snijd de ui in halve ringen en verdeel de vegetarische spekreepjes en de ui over de deegbodem.
- Plaats de bakplaat opnieuw in de oven voor 15 minuten.
- Verdeel daarna de rucola over de flammkuchen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Sojavrij | Tarwevrij | Vegetarisch?
Dit recept voor flammkuchen met vegetarische spekreepjes en rode ui komt uit Lekker afvallen met minder koolhydraten van Club Slank.
Over dit recept in het boek: ‘Deze koolhydraatarme flammkuchen is makkelijk te bereiden. De traditionele topping met ui en vegetarische spekreepjes is gewoon een heerlijke combinatie!’
Koolhydraten: 4,7 gram per portie.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: