Flammkuchen met vegetarische spekreepjes en rode ui

Flammkuchen met vegetarische spekreepjes en rode ui - recept - Gezond aan tafel

Ingredienten voor 4 personen

  • Bodem
  • 2 eieren
  • 120 g volle kwark
  • 5 el fijn amandelmeel
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • Topping
  • 125 g creme fraiche
  • Zout
  • Peper
  • 1 kleine rode ui
  • 100 g vegetarische spekreepjes
  • 1 handje rucola

Verder nodig

  • Bakplaat met bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de eieren met de kwark, amandelmeel en geraspte kaas in een grote kom goed door elkaar tot een glad deeg.
  3. Verdeel het deeg gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Bak de bodem 22 minuten in de oven.
  5. Smeer de creme fraiche over de deegbodem, en breng op smaak met wat zout en peper.
  6. Snijd de ui in halve ringen en verdeel de vegetarische spekreepjes en de ui over de deegbodem.
  7. Plaats de bakplaat opnieuw in de oven voor 15 minuten.
  8. Verdeel daarna de rucola over de flammkuchen.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Sojavrij | Tarwevrij | Vegetarisch?

Dit recept voor flammkuchen met vegetarische spekreepjes en rode ui komt uit Lekker afvallen met minder koolhydraten van Club Slank.

Over dit recept in het boek: ‘Deze koolhydraatarme flammkuchen is makkelijk te bereiden. De traditionele topping met ui en vegetarische spekreepjes is gewoon een heerlijke combinatie!’

Koolhydraten: 4,7 gram per portie.


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Lekker afvallen met minder koolhydraten