Eendenborstfilet met selderij
Ingredienten voor 4 personen
- 2 eendenborstfilet
- 400 g knolselderij
- 200 g blauwe bessen
- 4 el balsamicoazijn
- 2 stengels bleekselderij
- 4 el sojasaus
- Zout
- Peper
- 1 scheutje olijfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de knolselderij 25 min. Voeg zout en peper toe en pureer.
- Bak de eendenborstfilets (vel naar beneden) 18 min. in de oven. Verwarm de bessen met de sojasaus en de azijn 1 minuut in een steelpan.
- Leg de filets (in plakken) op de puree. Voeg de bleekselderij (in plakjes) toe. Besprenkel met de olijfolie en serveer de saus erbij.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Dit recept voor eendenborstfilet met selderij komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.