Homemade tortillachips met Italiaanse tomatendip

Ingredienten voor 3-4 porties personen

  • Voor de tortillachips:
  • 4 volkorenwraps of glutenvrije wraps
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Voor de dip:
  • 1 blik cannellinibonen van 400 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 65 g zongedroogde tomaatjes
  • Sap van 1 citroen
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 el plantaardige yoghurt
  • 1 el kappertjes, fijngehakt

Verder nodig

  • bakplaat, keukenmachine

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 ⁰C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wraps in driehoekjes (eventueel met een pizzasnijder).
  3. Meng de overige ingrediënten in een kom en wentel de driehoekjes erdoor tot ze helemaal bedekt zijn.
  4. Verdeel ze over de bakplaat zonder dat ze elkaar overlappen.
  5. Bak de tortillachips 10 minuten in de oven, of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat minstens 5 minuten afkoelen zodat ze knapperig worden.
  6. Maak de dipsaus. Pureer alle ingrediënten behalve de kappertjes in de keukenmachine tot een dikke en romige saus.
  7. Voeg eventueel een scheutje olie of water toe om de saus te verdunnen.
  8. Schep de dip in een schaaltje en voeg als laatste de kappertjes toe. Meng goed door elkaar.
  9. Serveer de tortillachips meteen met de dip.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Zeg maar dag tegen die vergeten volkorenwraps achter in je voorraadkast, want daar wil je voortaan deze tortillachips mee maken! Dit knapperige en hartige (borrel)hapje is het ideale recept als je in 15 minuten iets op tafel wilt hebben staan. In combinatie met de smaakvolle Italiaanse tomatendip heb je echt een enorm lekkere snack waar je iedereen blij mee maakt!

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij?

In Every Day Vegan in 30 minuten, de allernieuwste hit van Lenna Omrani, zie je dat plantaardig koken niet alleen supermakkelijk en voor elke portemonnee is, maar ook nog eens razendsnel op tafel staat! Snelle salades, makkelijke burgers en broodjes, stevige stoofgerechten of iets lekkers uit de oven. Dit zijn je nieuwe favorieten voor door de week of in het weekend. Of je nu vegan, vega en flexi bent: ontdek het in deze nieuwe culi-hit van de meeste populaire vegan influencer van het moment.

Credits beeldmateriaal: Mitchell van Voorbergen


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Every Day Vegan in 30 minuten