Halloweenpizza
Ingredienten voor 2 personen
- Pizzadeeg
- 1 tl instantgist
- 200 g water, lauwwarm (36-37 °C)
- 1 tl fijne kristalsuiker + 1 tl voor de tomatensaus
- 300 g bloem voor pizza, tipo 00 + extra om te bestuiven
- 3/4 el zout
- 2 el olijfolie + 1 el voor de saus
- Tomatensaus
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 1 el gedroogde oregano
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- Versgemalen zwarte peper
- Topping
- 75 g geraspte mozzarella
- 4 ananasringen (uit blik, uitgelekt)
- 3 el zwarte olijven
- 1/2 groene paprika
- 1 wortel
- 3-4 el maiskorrels
Zo maak je het
- Doe de gist met 50 gram water en 1 theelepel kristalsuiker in een kommetje en laat 5 minuten staan.
- Doe de bloem in een grote kom, voeg de rest van het water, het zout, 2 eetlepels olijfolie en het gistmengsel toe en kneed het deeg heel goed.
- Je kneed er nu geen boter door en je hoeft het niet in de kom te kneden, dit mag je ook op het aanrecht doen.
- Laat het deeg rijzen. Kneed het daarna ook weer goed door.
- Maak ondertussen de tomatensaus. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de ui, knoflook en oregano 3 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Maak met een pollepel de tomaten kleiner.
- Zet het vuur laag en laat de saus 20 minuten koken. Pureer de saus met de staafmixer glad en breng op smaak met peper, wat zout en de suiker.
- Verwarm de oven voor op 250 °C of zo hoog mogelijk en bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in twee gelijke porties, vorm er twee bolletjes van en rol ze uit op een licht met bloem bestoven aanrecht.
- Probeer ze uit te rollen tot een doodskop en leg ze dan als ze lekker groot zijn, zo’n 30 cm, op de bakplaat.
- Bestrijk ze met flink veel tomatensaus en bestrooi ze met mozzarella. Versier ze dan met de ananas, olijven, paprika, wortel en mais tot een mooie doodskop.
- Je kunt het voorbeeld namaken, maar je kunt ook zelf een mooie doodskop verzinnen.
- Je kunt ook andere ingrediënten gebruiken zoals salami, uien, ham of wat je maar lekker vindt.
- Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Deze pizza’s zijn versierd als maskers die bij het Mexicaanse feest ‘Dag van de Doden’ worden gedragen. Ze zijn vooral mooi en niet zo eng als andere Halloween attributen. Mochten je kids toch te bang worden van deze pizza, dan kun je natuurlijk ook gewoon een ronde pizza maken!
Het Heel Holland Bakt Kinderbakboek, voor jonge thuisbakkers (en hun ouders) en fans van het nieuwe seizoen.
Het Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3 is het boek bij het seizoen 2022 van de Kids-editie van het leukste bakprogramma op tv. Met de lekkerste recepten voor junior bakkers om zelf thuis te bakken – alleen of met wat hulp – van super easy naar echte challenges plus alle favorieten van tv. Mis ’m niet!
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: