Geelvinmarkeel met miso-paddenstoelen & babypaksoi
Ingredienten voor 4 personen
- 1 el sesamolie
- 4 struikjes babypaksoi of 2 struikjes shanghaipaksoi, gehalveerd in de lengte of grotere in kwarten
- 300 g udonnoedels
- 3 el zonnebloemolie
- 300 g geelvinmakreel
- 2 el witte miso
- 3 el rijstazijn
- 3 el sojasaus
- 2 tl zwart sesamzaad
Zo maak je het
- Verhit de sesamolie in een hapjespan. Leg de paksoi op het snijvlak in de pan. Schenk er 150 ml water bij en smoor de paksoi afgedekt in ± 10 min. beetgaar.
- Kook intussen de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de visfilet in 4-6 min. bruin en net gaar.
- Meng de miso met de rijstazijn en sojasaus. Neem de vis uit de pan en houd warm onder een deksel.
- Doe de paddenstoelen in de pan en bak ze al omscheppend in ± 3 min. bruin. Schenk het misomengsel erbij en verwarm nog 1 min.
- Verdeel de noedels over 4 borden. Leg de vis en paksoi erbij. Schep de paddenstoelen met de saus erover en bestrooi met het sesamzaad.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Calorieën: Per persoon: ± 626 kcal / 25 g eiwit / 26 g vet / 71 g kh
In Weekend van delicious vind je 150 snelle en simpele recepten die koken in het weekend tot een waar genot maken. Van de makers van Delicious en kookboekenauteur Janneke Philippi, biedt dit boek volop inspiratie voor gezellige kookmomenten!
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: