Ei met spinazie (Ispanakli yumurta)

Ingredienten voor 4 personen personen

  • 3 el olijfolie
  • 1/2 rode peper
  • 1/4 rode paprika
  • 1/2 ui
  • 200 g gewassen bladspinazie
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 3 eieren

Zo maak je het

  1. Verwarm een koekenpan op matig vuur en schenk de olijfolie erin.
  2. Snijd de rode peper en de paprika in halve ringen en snipper de ui.
  3. Als de olijfolie warm genoeg is, voeg je de rode peper, paprika en ui toe en fruit je ze in een paar minuten aan.
  4. Hak de spinazie fijn en doe deze dan in drie keer in de pan. Roer goed na elke toevoeging.
  5. Zodra de spinazieblaadjes geslonken zijn, kun je het volgende deel toevoegen.
  6. Voeg dan het zout en de zwarte peper toe en schep het geheel nog een paar keer goed om.
  7. Breek de eieren boven de spinazie. Bak ze zo dat de dooiers nog smeuïg blijven.
  8. Eet dit gerecht met wat romige Turkse yoghurt en Turks brood.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Op de basisschool hadden we altijd een uur pauze tussen de middag en dat betekende voor mij: lunchen! Als hongerig kind stapte ik dan, soms door weer en wind, meteen op mijn fiets om een kwartier later snel thuis te kunnen lunchen en vervolgens, een halfuur later, weer op de fiets naar school te vertrekken. Soms ging ik met een vriendin mee naar huis. Erg leuk om zo verschillende culturen te leren kennen en proeven. Zo at ik mijn beste lunch bij mijn Surinaamse vriendin Cheraldine, maar was het broodje ossenworst dat mijn Nederlandse vriendin Marloes tussen de middag at niet zo mijn ding. Als mijn vriendinnen weleens met mij mee naar huis fietsten, vroegen ze meestal eerst of mijn moeder thuis was. Een tijdlang heb ik dat niet begrepen, totdat vriendin Charlotte zei: ‘Ja, maar jouw moeder maakt ei met spinazie en dat is zó lekker!’. Hoewel ik vanaf toen twijfelde aan haar loyaliteit als mijn vriendin, kon ik haar geen ongelijk geven. Mama’s kookkunsten zijn de beste!

In Karsu’s Kitchen, haar eerste kookboek, deelt Karsu meer dan 75 van haar favoriete gerechten uit de rijke Turkse keuken. Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden: iedereen kan Turks koken met Karsu.

Met persoonlijke verhalen, een culinaire reis van Istanbul naar Hatay en prachtige fotografie van topfoodfotograaf Remko Kraaijeveld en Elvan Ünlü.

Ontdek het beste dat Hatay (Unesco Culinair Werelderfgoed-regio in Turkije) te bieden heeft en natuurlijk ook Karsu’s family favorites!

Credits beeldmateriaal: Elvan Ünlu


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:


Het recept is gebaseerd op dit boek
Karsu’s Kitchen