Vegetarisch
Tarte tatin van trostomaat met selderij
Dit recept voor tarte tatin van trostomaat met selderij komt uit het kookboek Buiten eten met Pieter Kok. Pieter Kok is een echte thuiskok en radioman, vroegere sidekick van Gerard Ekdom, en kookte bij RTL4’s Koffietijd en FoodFirst Network. Tegenwoordig presenteert hij de ochtendshow van NH Radio. Met zijn boek inspireert hij je met de lekkerste zomerrecepten voor buiten. Over...
Naar receptMueslibrood
Het recept voor dit mueslibrood komt uit Het Nederlands Bakboek van food schrijver en auteur Gaitri Pagrach-Chandra. Dit Kookboek van het Jaar (2012) bevat heerlijke klassieke Nederlandse bakrecepten en mooie historische verhalen om trots op te zijn. Over dit recept in het boek: ‘Tradities worden continu geboren. Ze hoeven niet altijd eeuwenoud te zijn, of doordrenkt met een oud-Hollands aroma....
Naar receptOntbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam
Het recept voor deze ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam komt uit het kookboek Easy Vegan All-day Breakfast van Sanne van Rooij van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Vul je zelfgemaakte ontbijtkoekrepen met aardbeienjam en maak van elk hapje een smakelijke verrassing!”
Naar receptPastinaakstamppot met tempé
Dit recept voor pastinaakstamppot met tempé komt uit het boek Voeding & Immuunsysteem, deel 2 uit de serie Energieke vrouwen van Marjolein Dubbers. Over het recept in het boek: ‘Houd jij van zoet? Heb je al ontdekt hoe zoet pastinaakpuree smaakt? Samen met boerenkool en paddenstoelen maak je hiermee een gezonde maar vooral ook heerlijke stamppot. Laat vooral de roomboter...
Naar receptGember-kurkuma juice
Het recept voor deze gember-kurkuma juice komt uit het kookboek Easy Vegan All-day Breakfast van Sanne van Rooij van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Dit sapje is fijn om te drinken voor het sporten of om je wat extra energie in de ochtend te geven. We spiced it up met de gember! Heerlijk koud en...
Naar receptToast met kokosspread
Het recept voor deze toast met kokosspread komt uit het kookboek Easy Vegan All-day Breakfast van Sanne van Rooij van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Kokosspread zorgt voor een zomers feestje op je broodje! Het is fluweelzacht en ontzettend vol van smaak. Gooi er dan nog een flinke laag fruit overheen en maak af met...
Naar receptVeggie frittata
Het recept voor deze veggie frittata komt uit het kookboek Easy Vegan All-day Breakfast van Sanne van Rooij van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Een frittata is in een handomdraai te maken: perfect als je niet al te veel zin hebt om iets te bereiden, maar wel weer een beetje meer energie wilt krijgen. Je...
Naar receptAppeltaartjes met vanille, tijm en Griekse yoghurt
Dit recept voor appeltaartjes met vanille, tijm en Griekse yoghurt komt uit het boek Heel Holland Bakt Appeltaart. Over het recept in het boek: ‘Onverwacht gasten of spontane zoete trek? Dan is dit recept een topper. Een paar appels heb je meestal wel in huis en tortillawraps zijn altijd handig om op voorraad te hebben. Tijm staat in de tuin...
Naar receptPortobelloburger met sla, hummus en bietenquinoaburger
Het recept voor deze portobelloburger met sla, hummus en bietenquinoaburger komt uit het boek Killerbody Lifestyle van fit queen Fajah Lourens. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptAuberginepizzaatjes
Het recept voor deze auberginepizzaatjes komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco. Over het recept in het boek: “Met weinig moeite maak je van een plak aubergine een plaatje!” Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je gratis aan en ontvang direct het eerste weekmenu! Schrijf je...
Naar receptGebakken gnocchi & spruitjes met boerenkoolpesto
Het recept voor deze gebakken gnocchi & spruitjes met boerenkoolpesto komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco. Over het recept in het boek: “Deze krokante gnocchi zijn net perfect goudbruin gebakken krieltjes maar dan nog lekkerder. Super makkelijk, want met deze voorgekookte gnocchi in huis heb je altijd eten op...
Naar recept