Falafelwafel met rode-bietensalade
Ingredienten voor 4 personen
- FALAFELWAFEL
- 1 el olijfolie, plus extra om in te vetten
- 400 g gekookte kikkererwten
- ½ bos bladpeterselie, gewassen en gedroogd
- ¼ bos verse koriander, gewassen en gedroogd
- 1 rode ui, in parten
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- Rasp en sap van 1 biologische citroen
- 2 eieren
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- RODE-BIETENSALADE
- 500 g gekookte rode bieten, in blokjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- ½ bos bladpeterselie, gewassen, gedroogd en gesneden
- 25 ml natuurazijn
- 25 ml extra vierge olijfolie
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
Verder nodig
- wafelijzer
- keukenmixer
Zo maak je het
- Doe de kikkererwten zonder vocht (bewaar het vocht eventueel voor een ander gerecht) met alle overige ingrediënten voor de wafels in een keukenmixer en maal ze in 3 minuten helemaal fijn.
- Schep een beetje van het kikkererwtenmengsel in het wafelijzer en bak zo alle falafelwafels. Bewaar ze na het bakken in een schone droge theedoek zodat ze iets zachter worden.
- Meng de biet met de ui, peterselie, azijn en extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Leg een falafelwafel op een bord en schep er een beetje van de rode-bietensalade op. Dek af met een falafelwafel en geniet ervan!
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Vet het wafelijzer goed in met bakspray of een beetje olie, anders blijven de wafels plakken.
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Vegetarisch?
Dit recept voor een falafelwafel met rode-bietensalade komt uit het kookboek Chef Toub: Snel Arabisch van Mounir Toub. In dit boek maakt Chef Toub de snelle versie van Arabische favorieten. Zo kan je – ook op de drukste dagen van de week – genieten van al het lekkers dat de Arabische keuken te bieden heeft!
Over dit recept schrijft Mounir: ‘Wees eerlijk: voor een zoete wafel met topping van rood fruit en honing mogen ze jou toch ook ’s nachts wakker maken? Probeer ook eens wat nieuws, want een hartige wafel is minstens zo lekker!’