Pastinaakstamppot met tempé

Pastinaakstamppot met tempé - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 personen

  • 150 g tempé, in plakjes
  • 500 g pastinaak, in stukken gesneden
  • Ca. 250 g boerenkool, gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 200 g gemengde paddenstoelen, in grove stukken
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • 1 el roomboter
  • 1 el grove mosterd
  • Snuf nootmuskaat
  • TEMPÉMARINADE
  • 1 el ahornsiroop
  • 1,5 el tamari
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5-1 tl cayennepeper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade, en marineer daarmee eerst de tempé; zet deze apart.
  2. Doe dan de pastinaak en daarbovenop de boerenkool in een ruime pan met een dun laagje water. Kook 20 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  3. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg hier paddenstoelen en zwarte peper aan toe. Bak op hoog vuur.
  4. Stamp de pastinaak- boerenkool tot een grove stamppot met roomboter, mosterd en nootmuskaat. Voeg zo nodig wat (plantaardige) melk of room toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep het paddenstoelenmengsel door de stamppot en houd hem warm.
  6. Bak de tempé 5 minuten om en om. Serveer boven op de stamppot.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Vervang de tempé als je wilt door spekjes. Bak die dan mee met de paddenstoelen.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij | Suikervrij | Vegetarisch?

Dit recept voor pastinaakstamppot met tempé komt uit het boek Voeding & Immuunsysteem, deel 2 uit de serie Energieke vrouwen van Marjolein Dubbers.

Over het recept in het boek: ‘Houd jij van zoet? Heb je al ontdekt hoe zoet pastinaakpuree smaakt? Samen met boerenkool en paddenstoelen maak je hiermee een gezonde maar vooral ook heerlijke stamppot. Laat vooral de roomboter in dit recept niet weg vanwege het gezonde boterzuur.’

Het recept is gebaseerd op dit boek
Voeding & Immuunsysteem