Ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam

Ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 personen

  • 450 g bloem
  • 70 g suiker
  • 30 g kokosbloesemsuiker
  • 50 g havermeel
  • 5 g bakpoeder
  • 220 g kokosolie
  • Aardbeienjam
  • 500 g aardbeien
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl maïzena

Verder nodig

  • bakblik
  • bakpapier
  • steelpan

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed het bakblik met bakpapier.
  2. Meng de ingrediënten voor de ontbijtkoeklaag. Kneed tot een kruimelig deeg en laat 15 minuten in de koelkast opstijven.
  3. Snijd de aardbeien voor de jam in kleine stukjes.
  4. Zet de steelpan op laag vuur en voeg hier alle ingrediënten voor de aardbeienjam aan toe, behalve de maïzena. Laat ongeveer 5 minuten koken en roer regelmatig door.
  5. Voeg de maïzena toe aan de aardbeien in het steelpannetje. Laat nog 3 tot 5 minuten zachtjes koken en haal dan van het vuur.
  6. Verdeel de helft van het kruimelige deeg voor de ontbijtkoek over de bodem van het bakblik en druk stevig aan. Schep de aardbeienjam eroverheen. Bedek de jamlaag met de andere helft van het kruimelige deeg en druk voorzichtig aan.
  7. Bak 40 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en snijd in 10 repen. Bewaar de repen maximaal 3 dagen in een luchtdichte trommel.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam komt uit het kookboek Easy Vegan All-day Breakfast van Sanne van Rooij van Living the Green Life.

Over het recept in het boek: “Vul je zelfgemaakte ontbijtkoekrepen met aardbeienjam en maak van elk hapje een smakelijke verrassing!”

Het recept is gebaseerd op dit boek
Easy Vegan All-day Breakfast