Gember-kurkuma juice

Gember-kurkuma juice - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 personen

  • 500 ml sterk getrokken kamillethee, afgekoeld
  • 3 cm verse gember
  • ¼ tl kurkuma
  • 2 sinaasappels, gepeld
  • 1 handjevol ijsblokjes
  • Topping
  • Kaneel

Verder nodig

  • keukenmachine of blender
  • zeef

Zo maak je het

  1. Mix alle ingrediënten voor het sapje in de keukenmachine of blender.
  2. Haal het sapje door de zeef als je niet van pulp houdt.
  3. Verdeel over 2 glazen en garneer met een klein beetje kaneel.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Warm drinken? Laat het ijs weg en verwarm het sapje na het blenden in een pannetje!

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze gember-kurkuma juice komt uit het kookboek Easy Vegan All-day Breakfast van Sanne van Rooij van Living the Green Life.

Over het recept in het boek: “Dit sapje is fijn om te drinken voor het sporten of om je wat extra energie in de ochtend te geven. We spiced it up met de gember! Heerlijk koud en verfrissend voor in de zomer, maar het is ook mogelijk om ‘m op te warmen in een pannetje voor de donkere maanden. Hoe dan ook, het is lekker om wakker mee te worden in de ochtend.”

Het recept is gebaseerd op dit boek
Easy Vegan All-day Breakfast