Portobelloburger met sla, hummus en bietenquinoaburger
Ingredienten voor 2 personen
- 4 portobello-paddenstoelen
- 10 g ongekookte quinoa
- 120 g kikkererwten (uitlekgewicht)
- 30 g havermout
- 1 kleine gekookte rode biet
- 2 tl chilipoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl zeezout
- 1 tomaat
- 1/2 rode ui
- 1/4 kropsla
- 4 el hummus
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Veeg de portobello's schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes.
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- Pureer de quinoa, kikkererwten, havermout, biet, chilipoeder, oregano en portobellosteeltjes in een keukenmachine tot een grof mengsel. Vorm twee burgers van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de burgers in circa 25 minuten in de oven tot ze stevig zijn.
- Verhit een grillpan goed heet en gril de portobello's in circa 4 minuten gaar. Keer ze halverwege. Haal ze uit de pan en laat iets afkoelen.
- Snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen.
- Beleg een portobello met een paar blaadjes sla en een quinoaburger, en bestrijk deze met hummus. Leg de tomaat en ui erop. Dek af met een andere portobello. Herhaal voor de andere burger.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze portobelloburger met sla, hummus en bietenquinoaburger komt uit het boek Killerbody Lifestyle van fit queen Fajah Lourens.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: