Dieet

Voorgerecht
Carpaccio van peer met frisee en walnootvinaigrette - Gezond aan tafel - recept
Carpaccio van peer met frisee en walnootvinaigrette

Het recept voor deze carpaccio van peer met frisee en walnootvinaigrette komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet teveel, vooral groenten’. Pollan ontketende hiermee een internationale revolutie over hoe je het beste eet...

Naar recept
Bijgerecht
Buffalo bloemkoolwings - recept - Gezond aan tafel
Buffalo bloemkoolwings

Het recept voor deze buffalo bloemkoolwings komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet teveel, vooral groenten’. Pollan ontketende hiermee een internationale revolutie over hoe je het beste eet voor een optimale gezondheid. De...

Naar recept
Voorgerecht
Aspergesoep - Gezond aan tafel - recept
Aspergesoep

Het recept voor deze aspergesoep komt uit het boek Hollandse happen van Blond Amsterdam, de shop van Femque van Geffen en Janneke Dröge met cadeau-artikelen waar je blij van wordt. Over dit recept in het boek: “Natuurlijk is een rijk gevulde aspergesoep van verse asperges het lekkerst. Maar heb je wat kookvocht en wat gekookte asperges over, dan is dáár...

Naar recept
Hoofdgerecht
Snelle moussaka - Gezond aan tafel - recept
Snelle moussaka

Het recept voor deze snelle moussaka komt uit het kookboek Kook mee met Max van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Pompoenpittenpesto - Gezond aan tafel - recept
Pompoenpittenpesto

Dit recept voor pompoenpittenpesto komt uit het boek Voeding en hormonen van food- en lifestylecoach Marjolein Dubbers. Over het recept schrijft ze: “Ik ben dol op huisgemaakte pesto’s. Je kunt volop variëren met gezonde ingrediënten en het is enkel een kwestie van alle ingrediënten in je keukenmachine doen en draaien maar. Hoe simpel wil je het hebben? Gebruik pesto’s bij...

Naar recept
Hoofdgerecht
Risotto van boekweit met doperwtjes - Gezond aan tafel - recept
Risotto van boekweit met doperwtjes

Het recept voor deze risotto van boekweit met doperwtjes komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.

Naar recept
Hoofdgerecht
Tunesische vissoep - Gezond aan tafel - recept
Tunesische vissoep

Het recept voor deze Tunesische vissoep komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub.

Naar recept
Hoofdgerecht
Spicy chipotle portobello sandwich - Gezond aan tafel - recept
Spicy chipotle portobello sandwich

Dit recept voor spicy chipotle portobello sandwich komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen. Hij schrijft erover: “Sure, het vlees wil je best een keer skippen. Zolang dat wat je eet maar mooie smaken en een goede bite heeft! En geloof mij, deze sandwich doet wat dat betreft niet onder voor...

Naar recept
Hoofdgerecht
Taco's met gegrilde gamba's en ananas - Gezond aan tafel - recept
Taco’s met gegrilde gamba’s en ananas

Dit recept voor taco’s met gegrilde gamba’s en ananas komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen. Hij schrijft erover: “Hot & fast is the way to go! Kleine gamba’s op de grill wil je namelijk heet en kort grillen. Zo heb je wel dat lekkere gegrilde randje, maar worden ze niet...

Naar recept
Hoofdgerecht
Tabouleh - Gezond aan tafel - recept
Tabouleh met tomaten, komkommer en granaatappel

Het recept voor deze tabouleh komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Vegetarische kebab - Gezond aan tafel - recept
Vegetarische kebab

Het recept voor deze vegetarische kebab komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub. Over dit recept in het boek: “Wil je vegetarische vrienden verrassen? Dan is deze kebab absoluut een aanrader. De Parmezaanse kaas zorgt voor de zilte smaak en de binding van het gerecht.”

Naar recept