Viscurry en komkommersalade

Viscurry en komkommersalade - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 1 persoon

  • 150 g kabeljauw of zeebaars of andere witvis
  • 1 limoentje
  • 1-2 el Thaise groene currypasta
  • ½ blikje kokosmelk (50-100 ml)
  • 50 g champignons
  • 1 el sojasaus
  • 2 lente-uitjes in smalle ringetjes
  • 1 el fijngesneden koriander (vers of diepvries)
  • 1 el fijngesneden basilicum (vers of diepvries)
  • 1 el zilvervliesrijst
  • Voor de komkommersalade
  • 1 grote komkommer
  • 1 klein uitje
  • 150 g magere yoghurt of kwark
  • Peper
  • Snufje zout
  • (verse) dille of munt in kleine stukjes gescheurd

Zo maak je het

  1. Schil voor de komkommersalade de komkommer en snijd hem in de lengte in lange repen (eventueel met een dunschiller). Leg de reepjes in een schaaltje en zet in de koelkast of diepvries. Hak de ui fijn en meng (eventueel in een keukenmachine) met de yoghurt, peper en snufje zout. Zet in de koelkast. Bereid ondertussen het visgerecht. Haal de komkommer uit de koelkast en giet er de yoghurtdressing over en garneer met de dille of munt.
  2. Snijd voor de viscurry de vis in stukjes. Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven de vis. Snijd de andere helft in plakjes. Verwarm de currypasta in een wok of hapjespan. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de plakjes limoen en champignons toe en roer de sojasaus erdoor. Laat een paar minuten zachtjes koken. Voeg de stukjes vis en lente-ui toe en laat de vis in 5-8 minuten zachtjes gaar worden. Bestrooi het gerecht met koriander en basilicum.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij | Suikervrij?

Dit recept voor viscurry en komkommersalade komt uit het boek Gezond op gewicht met lekker eten! van Afvallen met Nederland.

Het recept is gebaseerd op dit boek
Gezond op gewicht met lekker eten!