Mosselen met pepertjes en dragonmayonaise

Mosselen met pepertjes en dragonmayonaise - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 personen

  • 1 luxe stokbrood (met bijvoorbeeld noten of olijven)
  • Dragonmayonaise
  • 1 ei
  • 3 takjes verse dragon
  • 1 el citroensap
  • 100 ml zonnebloemolie
  • Herbamare kruidenzout
  • Zwarte peper
  • Mosselen
  • 2 kg mosselen
  • 2 knoflooktenen
  • 2 rode uien
  • 2 sjalotten
  • Scheut olijfolie
  • ½ oranje/gele peper
  • ½ rode peper
  • 1 biologische citroen (zeste en sap)
  • 100 g zeekraal
  • 5 takjes verse dragon
  • 200 ml droge witte wijn (of bier, als je dat lekkerder vindt)

Verder nodig

  • mosselpan
  • handrasp
  • oven
  • smalle hoge maatbeker
  • staafmixer

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. DRAGONMAYONAISE | Maak de dragonmayonaise door eerst in een smalle hoge maatbeker het ei met de dragonblaadjes te mixen met een staafmixer. Voeg vervolgens het citroensap toe, voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe en blijf mixen tot het geheel de gewenste dikte heeft gekregen. Breng op smaak met wat kruidenzout en peper.
  3. MOSSELEN |  Spoel de mosselen af met water. Zitten er kapotte of open schelpen bij? Gooi deze dan weg. Snijd de knoflook en pepers fijn, en snijd de uien in ringen. Zet een mosselpan op middelhoog vuur en doe hier de olijfolie, knoflook, ui, pepers en een el citroenzeste in. Laat alles 5 minuten rustig aanfruiten.
  4. Snijd het noten- of olijvenstokbrood in dunne plakken en rooster die 8 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
  5. Doe de mosselen met de verse dragontakjes in de pan en blus direct af met de wijn. Pers ½ citroen uit over de mosselen, voeg de zeekraal toe en laat alles 10 minuten stoven. Voeg 1 tl kruidenzout toe en hussel alles door elkaar. Serveer de mosselen in de grote pan.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Lekker met de overgebleven witte wijn en knapperige frietjes, of bij spaghetti vongole.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij?

Het recept voor deze mosselen met pepertjes en dragonmayonaise komt uit The lemon kitchen kookboek van Jadis Schreuder, oprichter van het bedrijf The lemon kitchen.

Over dit recept schrijft ze in haar boek: ‘In de zomer kijk ik er altijd naar uit om op een terrasje – het liefst aan het water – mosselen te eten. Daar hoort wat mij betreft een lekker dipsausje bij. Dragon en mosselen zijn een gouden duo, vandaar mijn keuze voor dit fantastische kruid. De gekleurde pepertjes voeg ik toe als lekkere, licht pittige tegenhanger voor het frisse van de citroen en het ziltige van de mosselen.’

Het recept is gebaseerd op dit boek
The Lemon Kitchen kookboek