Sajoer bajem

Sajoer bajem - recept - gezondaantafel

Ingredienten voor 2 personen

  • 1 kg verse spinazie
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 50 g half-om-halfgehakt
  • 5 stengels temoe koentji (Chinese gember), gewassen en in zijn geheel
  • 3 uien, fijn gesnipperd
  • 150 g maiskorrels, vers of uit blik
  • Zout

Zo maak je het

  1. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken.
  2. Los het blokje vleesbouillon op in 250 ml heet water, voeg vervolgens het gehakt, de koentji en ui toe en laat een kleine 30 minuten zachtjes koken. Doe vervolgens de maiskorrels en spinazie erbij en roer tot de spinazie is geslonken; voeg eventueel nog zout naar smaak toe. Dit gerecht hoort wat ‘nat’ te zijn en kan met vocht gegeten worden.
  3. Let op: de koentji is enkel voor de smaak, niet om te eten.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij?

Het recept voor deze sajoer bajem komt uit het kookboek Groente menu’s van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz. In dit boek vind je de leukste voor-, hoofd-, en nagerechten voor etentjes thuis met sterrentouch. Verrassend makkelijk en bijzonder tegelijk. Niet vega (kan wel), wel met groenten als de absolute ster.

Deze sajoer bajem is onderdeel van gerechten voor op de Indo tafel!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
Groente Menu's