Bietengnocchi met burrata & sinaasappelolie
Ingredienten voor 4 personen
- 200 g rauwe rode bieten
- 200 g kruimige aardappel
- 1 eidooier
- 250-275 g bloem + extra om mee te bestuiven
- 120 ml extra vierge olijfolie
- 1 el sinaasappelrasp
- 4 bolletjes burratine à 50 g, uitgelekt, op kamertemperatuur
- 2 tl komijnzaad, grof gevijzeld
- 2 el paarse shiso cress
- Evt. fleur de sel, om mee te bestrooien
- Ook nodig: vijzel
Zo maak je het
- Kook de biet en aardappel in de schil in ruim water in 40 min. gaar. Neem de aardappel na 25-30 min of als hij gaar is, uit het water.
- Laat ze 10 min. afkoelen en pel. Snijd de biet in stukken en pureer met de staafmixer. Pureer de aardappel met een pureeknijper of rasp grof.
- Meng de biet en aardappel met de eidooier, 250 g bloem en wat zout tot een stevig deeg dat nauwelijks nog plakt.
- Voeg evt. wat extra bloem toe. Rol van het deeg strengen van 1 cm Ø. Snijd ze in 2 cm-stukjes.
- Druk de gnocchi met je duim tegen een vork zodat je aan 1 kant ribbels krijgt. Bestuif tijdens het uitrollen en gnocchi maken het werkvlak en deeg regelmatig met bloem.
- Leg de gnocchi in 1 enkele laag op een dun met bloem bestrooide schaal of snijplank.
- Breng ruim water met een flinke lepel zout aan de kook. Kook de gnocchi, evt. in porties. Kook ze als ze komen bovendrijven nog ± 1 min. door.
- Verwarm intussen de olijfolie op laag vuur met de sinaasappelrasp. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water. Laat goed uitlekken.
- Verdeel ze over 4 borden. Leg de burratine tussen de gnocchi en maak af met het komijnzaad, de sinaasappelolie en cress. Bestrooi evt. nog met wat fleur de sel.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Variatie: Rode bietjes smaken nog lekkerder als je ze poft. Zo worden ze namelijk nóg zoeter en intenser. Zo doe je het: wikkel rauwe, ongeschilde bieten in aluminiumfolie en pof ze 45 min. op 180°C in de oven. Laat afkoelen, pel de schil eraf en snijd ze in blokjes.
Calorieën: Per persoon: ± 640 kcal / 15 g eiwit / 37 g vet / 60 g kh
Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?
In Weekend van delicious vind je 150 snelle en simpele recepten die koken in het weekend tot een waar genot maken. Van de makers van Delicious en kookboekenauteur Janneke Philippi, biedt dit boek volop inspiratie voor gezellige kookmomenten!
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: