Auberginecurry met erwten op Chinese wijze

Ingredienten voor 2 personen

  • Neutrale olie, om in te bakken
  • 1 middelgrote aubergine, in blokjes van ongeveer 3 cm
  • 1 tl maizena
  • 300 ml groente- of kippenbouillon
  • 1/2 ui, in dunne plakjes
  • 1 1/2 tl kerriepoeder (mild of pikant)
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/2 tl fijne kristalsuiker
  • 50 g diepvriesdoperwten
  • Voor erbij
  • Rijst

Zo maak je het

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op matig vuur, doe de blokjes aubergine erbij en strooi er een of twee flinke snuffen zout op.
  2. Schep ze 7–10 minuten regelmatig om, tot ze rondom bruin zijn. Maak de maizena intussen aan met 1 eetlepel van de bouillon en zet het papje naast het fornuis klaar.
  3. Schep de blokjes aubergine op een bord. Doe nog een eetlepel olie in de pan, bak de uitjes een paar minuten, voeg het kerriepoeder, de kurkuma, het chilipoeder en de suiker toe, en bak ze nog 2 minuten.
  4. Voeg de rest van de bouillon en het maizenapapje toe, en doe de blokjes aubergine erbij. Blijf ongeveer 5–10 minuten regelmatig roeren, of tot de blokjes aubergine zacht en gaar zijn, en giet er als het te droog wordt een scheutje water bij.
  5. Doe de erwten erbij, warm ze een minuut of twee op en serveer de curry met rijst.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

In plaats van de aubergine zou je ook tofu of dunne plakjes kipfilet kunnen gebruiken. Plakjes kipfilet moet je aan het begin dan wel iets korter bakken, en hoef je minder lang in de saus te laten pruttelen – ze moeten net gaar zijn.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Elke dag easy Aziatisch uit Dominique’s Kitchen is de perfecte introductie voor iedereen die van Aziatische smaken houdt, maar geen tijd heeft om uren in de keuken te staan. Dominique Woolf won de Great Cookbook Challenge met Jamie Oliver, en dit winnaarsboek bevat meer dan 80 spannende en maakbare recepten, met die favoriete ingrediënten uit Azië waar iedereen zo dol op is.

De auteur schrijft over dit recept: “Het is verbluffend hoe je met een handjevol eenvoudige ingrediënten zoiets zaligs kunt maken. Deze bescheiden curry van specerijen uit de voorraadkast voelt dankzij de rijke, zachte aubergine toch luxueus aan. Het zoetje van de erwten vult de zalige saus perfect aan en maakt dat je er geen genoeg van krijgt.”

Credits beeldmateriaal: Richard Clatworthy


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Elke dag easy Aziatisch