Je kent kikkererwten waarschijnlijk als basis voor hummus of falafel. Maar hoe gebruik je deze gezonde, veelzijdige peulvrucht verder nog in de keuken? Kikkererwten zijn net als andere peulvruchten goede vleesvervangers: ze zitten vol eiwitten. Ze zitten daarnaast bomvol vezels en mineralen (molybdeen, mangaan, koper, fosfor en ijzer) en zijn rijk aan antioxdanten, die veroudering en de vorming van kanker tegengaan. Doordat ze veel vezels bevatten, houden ze de bloedsuikerspiegel stabiel (met name goed nieuws voor diabetes type 2-patienten!). Daarnaast vormen ze, doordat ze fyto-oestrogenen bevatten, een natuurlijke remedie tegen overgangsklachten.
Hieronder vind je 10 recepten voor lekkere avondmaaltijden met kikkererwten. Daar kikker je van op :-)!
Deze salade van wortellinten met feta, crispy kikkererwten & koriander komt uit het boek Sla Easy salades van Ida de Haart.
Het recept voor deze pittige bloemkool-kikkererwtencurry komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines.
Het recept voor deze soep van freekeh met kikkererwten & lamsvlees komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali.
Het recept voor deze tajine met lamsvlees, pompoen en kikkererwten komt uit het boek (H)eerlijk van actrice en Oscar-winnares Gwyneth Paltrow.
Het recept voor deze vegan curry komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life.
Het recept voor deze zoete aardappel stoofpot komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life.
Het recept voor deze quinoa met geroerbakte groenten komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie.
Het recept voor deze paella met groenten (vegan) komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer.
Het recept voor deze koekjes van kikkererwten en gierst met paprikasaus komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot.
Het recept voor deze kikkererwten met spinazie komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn.
Klik hier voor meer tips.