Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Wokken voor vitamines: 9 roerbak recepten

Wokken of roerbakken heeft diverse voordelen. Zo is het niet alleen een snelle kooktechniek, maar ook een gezonde manier om je eten te bereiden. Ten eerste: vitamines en mineralen blijven behouden omdat je het gerecht maar kort verhit en geen vocht toevoegt. Wist je dat groente bij het koken 20 tot 50% van zijn vitamines kan verliezen? Daarnaast zijn roerbakgerechten vaak slanke gerechten omdat voor de bereiding maar weinig olie nodig is. We hebben hier daarom 9 gezonde roerbak recepten voor je op een rij gezet.

Wokken? 3 tips!

Om vitamines in je groenten te behouden, hier nog 3 tips:

  1. Wil je je wokgroenten van tevoren iets garen? Overweeg ze dan te blancheren of stomen in plaats van te koken.
  2. Was en snij de groenten zo kort mogelijk voor gebruik.
  3. Eet je gerecht meteen na de bereiding op.

9x wokken: roerbak recepten

Hieronder vind je 9 roerbak recepten voor een gezonde maaltijd.

1. Roerbakschotel met pittige bloemkool, paksoi, garnalen en kokos

Het recept voor deze roerbakschotel met pittige bloemkool, paksoi, garnalen en kokos komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Vol met ontstekingsremmende stoffen! Serveer met bruine rijst of andere volle granen.

Roerbakschotel met pittige bloemkool, paksoi, garnalen en kokos - Gezond aan tafel - recept

2. Roerbakkip met groene asperges en penne

Het recept voor deze roerbakkip met groene asperges en penne komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.

Roerbakkip met groene asperges en penne - Gezond aan tafel - recept

3. Roerbak spinazie met gorgonzola

Het recept voor deze roerbak spinazie met gorgonzola komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Het recept, met jonge spinazie, komt uit het hoofdstuk Lente.

Roerbak spinazie met gorgonzola - Gezond aan tafel - recept

4. Roerbakschotel met kip en quinoa

Het recept voor deze roerbakschotel met kip en quinoa komt uit het boek Fit in 15 van Joe Wicks. Met voorgekookte quinoa zodat je niet 20 minuten hoeft te wachten tot hij gaar is :-).

Roerbakschotel met kip en quinoa - Gezond aan tafel - recept

5. Quinoa met geroerbakte groenten

Het recept voor deze quinoa met geroerbakte groenten komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Lekker, met broccoli en (diepvries)doperwten!

Quinoa met geroerbakte groenten - Gezond aan tafel - recept

6. Geroerbakte boerenkool en champignons

Nog meer roerbak recepten? Deze geroerbakte boerenkool en champignons komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Lekker krachtvoer! Voeg wat pepervlokken toe en de smaken gaan dansen, waardoor je een behoorlijk indrukwekkend hapje krijgt.

Geroerbakte boerenkool en champignons - Gezond aan tafel - recept

7. Rundvlees reepjes met broccoli en lente-ui in roerbaksaus

Deze rundvlees reepjes met broccoli en lente-ui in roerbaksaus komen uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Het bestaat uit magere reepjes dunne lende, broccoliroosjes en lente-ui in een zoete en smakelijke magere roerbaksaus. Gelukkig gaat niets zo snel als wokken, wat het perfect maakt voor doordeweekse avonden!

Rundvlees reepjes met broccoli en lente-ui in roerbaksaus - Gezond aan tafel - recept

8. Thaise roerbakschotel met groene thee noedels

Dit recept voor deze Thaise roerbakschotel met groene thee noedels komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott.

Thaise roerbakschotel met groene thee noedels - Gezond aan tafel - recept

9. Aziatisch rijstgerecht met garnalen, shiitake en nori

Het recept voor dit Aziatische rijstgerecht met garnalen, shiitake en nori komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman.

Aziatisch rijstgerecht met garnalen, shiitake en nori - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.