5 / 5. 1

Waarom lezen de sleutel is tot persoonlijke groei

Boeken zijn de poorten naar andere werelden, naar wijsheid en inzichten die ons kunnen veranderen. Robin Sharma, bestseller auteur en leiderschapscoach, heeft een diepe passie voor lezen en deelt in zijn nieuwste boek de kracht van literatuur. Zijn overtuiging is simpel: wie het meest leest, wint.

De inzichten uit dit artikel komen uit het boek The wealth money can’t buy’ van Robin Sharma.

Lezen biedt een nieuw perspectief

Een boek kan je leven een nieuwe wending geven, je perspectief verruimen en je inspireren. Robin legt dit uit in zijn boek: “Een boek lezen is alsof je een gesprek voert met de schrijver. En het juiste gesprek kan je leven in een compleet nieuwe richting sturen.”

Een gevoel van veiligheid

Het huis van Robin staat vol met boeken over creativiteit, productiviteit, geschiedenis, psychologie en meer. Voor hem bieden boeken niet alleen kennis, maar ook een gevoel van veiligheid en hoop in een complexe wereld. Hij schrijft hierover: “De stapels wijsheid om me heen bieden me troost. Ze geven me een veilig gevoel in een soms wrede, maar meestal buitengewone wereld. Ze spreken me aan, met hun belofte van een betere tijd en al het moois dat er is voor wie het ambieert.”

“In een wereld die wil dat je denkt, doet en bent als de meerderheid, maakt gretig lezen van jou iemand die voor zichzelf denkt.” – Robin Sharma

Het belang van elke dag lezen

In navolging van zijn vader, die altijd het belang van lezen benadrukte, en geïnspireerd door een staatshoofd dat zijn dagen vult met lezen om wijzer te worden, stelt Sharma een eenvoudige regel voor: lees elke dag 45/15 minuten.

Met zijn 45/15-leesregel nodigt hij ons uit om dagelijks minstens 45 minuten te lezen en daarna 15 minuten te besteden aan het samenvatten en toepassen van wat we hebben geleerd. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan zelfverbetering en persoonlijke groei. “Dagelijks lezen vergroot je kennis en zorgt dat je moeilijke situaties kunt overkomen, minder fouten maakt en de toekomst kunt voorspellen. In een wereld die wil dat je denkt, doet en bent als de meerderheid, maakt gretig lezen van jou iemand die voor zichzelf denkt. Hoeveel is dat jou waard?.”

“Dagelijks lezen vergroot je kennis en zorgt dat je moeilijke situaties kunt overkomen, minder fouten maakt en de toekomst kunt voorspellen.” – Robin Sharma

De blijvende waarde van boeken

In een tijdperk van digitale invasie en verslavende, alledaagse afleidingen herinnert Sharma ons aan de blijvende waarde van boeken. Ze bieden niet alleen een ontsnapping, maar ook een manier om ons denken te scherpen en ons potentieel te realiseren. “Breng (elke dag) een fijne tijd door met de pagina’s en ideeën van legendarische denkers die jou eraan zullen herinneren wat mogelijk is. En wakker je verbinding met je verborgen nieuwsgierigheid weer aan. Want wie het meest leest, wint,” aldus Robin.

 

Wil je regelmatig gratis inspiratie voor een gelukkige en gezonde leefstijl ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil tips en tricks voor een gelukkige en gezonde leefstijl ontvangen  ➔The wealth money can't buy

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔


The wealth money can't buy

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔