Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

5 gezonde juice recepten

Heb jij een juicer, sapcentrifuge of slowjuicer? Zelf sap maken is leuk en lekker. Daarnaast is het een makkelijke manier om verschillende voedingsstoffen aan je eetpatroon toe te voegen. Groentesappen zijn het gezondst (minder suiker dan fruitsappen!), maar misschien moet je nog wennen aan de smaak. Voeg dan gerust wat fruit toe, totdat je klaar bent voor de volgende stap! Ready? Maak een van de 5 gezonde juice recepten hieronder, voor bij je ontbijt of als tussendoortje gedurende de dag!

1. Tomaten paprika sap (Niven Kunz)

Het recept voor deze tomaten paprika sap komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Tomaten paprika sap - Gezond aan tafel - recept

2. Sap van sinaasappel, zoete aardappel en wortel (Deliciously Ella)

Het recept voor deze sap van sinaasappel, zoete aardappel en wortel komt uit het boek Smoothies & Juices van Ella Mills-Woodward (Deliciously Ella). Een heerlijke variant op de klassieke wortelgemberjuice. Met een heel rijke smaak, die precies zoet genoeg is.

Sap van sinaasappel, zoete aardappel en wortel (Deliciously Ella) - Gezond aan tafel - recept

3. Groentesap van rode biet, granaatappel, elstar & gember

Deze groentesap van rode biet granaatappel elstar & gember komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit knalrode sap is aards en volzoet van smaak. De granaatappel levert veel antioxidanten terwijl de gember je bloedcirculatie en je stoelgang bevordert.

Groentesap rode biet granaatappel elstar gember - Gezond aan tafel - recept

4. Groentesap van gele biet, wortel, bleekselderij en kurkuma

Deze groentesap van gele biet, wortel, bleekselderij en kurkuma komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit verrassende sapje is pittig zoet van smaak en ondersteunt je lever en je spijsvertering door de kurkumawortel en de bleekselderij die erin verwerkt zijn.

Groentesap gele biet wortel bleekselderij kurkuma - Gezond aan tafel - recept

5. Groentesap met sla en peterselie

Dit recept voor groentesap met sla en peterselie komt uit het boek Sapman van acteur-model Andrew Cooper. Laat je niet afschrikken door het idee van een vloeibare salade. De romainesla (boordevol vitamine K, voor sterke botten!) is echt een fantastische toevoeging aan een groen sap. Peterselie is een kruid met ontzettend veel energieverhogend chlorofyl.
Groentesap met sla en peterselie - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.