10 dipsauzen: heerlijk met brood, groenten of chips
Lekker dippen? De 10 dipsauzen die we hieronder voor je hebben verzameld, zijn heerlijk met gesneden groentes, (spelt)soepstengels, crackers of toastjes. Als gezond tussendoortje of tijdens de borrel!
10 dipsauzen voor brood, groenten of chips
1. Tortillachips met guacamole van avocado en feta – The Avocado Show
Het recept voor deze tortillachips met guacamole van avocado en feta komt uit het boek The Avocado Show van het wereldberoemde Amsterdamse restaurant The Avocado Show.
2. Erwtenspread, guacamole, hummus – Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze
De recepten voor deze dipsauzen (erwtenspread, guacamole, hummus) komen uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Lekker met gesneden groentes, soepstengels of crackertjes. Je kunt de dip natuurlijk ook op een cracker of toastje smeren.
3. Kaassaus zonder kaas – Tara Stiles
Dit recept voor kaassaus zonder kaas komt uit het Tara Stiles kookboek. Over deze dipsaus schrijft Tara onder andere: “Ik maak deze saus regelmatig als dip voor groente en chips. Ik heb hem ook al gebruikt als pastasaus en in stoofgerechten. Wees zo creatief als je wilt. Deze saus is enorm veelzijdig.”
4. Mieriksworteldip – Rose Elliot
Het recept voor deze mieriksworteldip (in dit geval met geroosterde pastinaak friet) komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. De koude, scherpe mieriksworteldip is onweerstaanbaar in combinatie met de zoete, crunchy geroosterde pastinaak, maar ook heel lekker bij rauwkost.
5. Pesto met munt en cashewnoten – Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward)
Het recept voor deze pesto munt cashewnoten komt uit het boek Deliciously Ella Elke Dag van Ella Mills-Woodward. Ella schrijft erover: “Omdat de smaak subtiel is, kun je de pesto bijna overal bij eten. Ik vind het vooral lekker bij mijn Gebakken kikkererwten met tomaat en mijn Gekruide pompoen- en zoeteaardappelstukjes (recepten in het boek), maar het is ook geweldig als dip.”
6. Bieslookdip – The Hairy Dieters
Het ‘recept’ voor deze bieslookdip, hier geserveerd met cajun kip met aardappelpartjes, komt uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek van The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers).
7. Humus van tuinbonen – Peter Bauwens
Het recept voor deze humus van tuinbonen komt uit het boek Groenten in de hoofdrol van Peter Bauwens.
8. Makreel mousse met verse bieslook – Manja Visser
Deze makreelmousse met verse bieslook komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel.
9. Ansjovisdip – Manja Visser
Nummer 8 in de rij van onze dipsauzen: deze ansjovisdip, hier geserveerd met voorjaarsgroenten. Het recept komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. De frisse knapperigheid van jonge groente combineert goed met de zilte dip. Serveer de groente op een mooie houten plank en eet lekker met je handen.
10. Gepureerde erwtendip met munt en citroen – Martha Stewart
Het recept voor deze gepureerde erwtendip met munt en citroen komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart.
Meer gezonde inspiratie? Deze vind je hier.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: