Zoete-aardappelsoep met kokos en cashewnoten

Ingredienten voor 4 personen

  • 40 ml zonnebloemolie
  • 1 middelgrote ui, grof gesnipperd
  • 1 duimgroot stuk gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 1/2 rode Spaanse peper, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 kg zoete aardappels, geschild, gewassen en grof gesneden
  • 800 ml water
  • 75 g creamed coconut (santen) (verkrijgbaar bij de betere supermarkt en de toko)
  • 4 tl tamari (Japanse sojasaus) + extra naar smaak
  • Sap van ½ limoen
  • Zeezout
  • Koriander, fijngesneden, om te garneren
  • Cashewnoten, geroosterd met een snuf zeezout in een drup zonnebloemolie, om te garneren

Zo maak je het

  1. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook.
  2. Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan.
  3. Doe dan de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij.
  4. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
  5. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout. Serveer de soep met koriander en cashewnoten.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Lactosevrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?

In Soep deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep. Soep is het nieuwe sap: supergezond en altijd lekker! Met behulp van de Soep-cheffen van het Amsterdamse Soup en Zo vind je in dit boek je favoriete soep voor elke dag. Soms wil je een makkelijke soep en een andere keer een culinair hoogstandje: Soep geeft meer dan genoeg inspiratie voor elke gelegenheid. Er wordt veel aandacht geschonken aan de basis en de smaakopbouw, zodat je zelf je persoonlijke favoriete soep leert maken!

Credits beeldmateriaal: Mitchell van Voorbergen

Het recept is gebaseerd op dit boek
Soep