Blackend kabeljauw taco’s
Ingredienten voor 4 personen
- Carrot-Coleslaw
- 1/2 winterwortel, geschild en julienne gesneden
- 100 g witte kool, julienne gesneden
- 1 sjalot, julienne gesneden
- 1 verse rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- Sap van 1 limoen
- 2 el zonnebloemolie
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Sriracha-Lime Crema
- 150 g zure room
- 2 el sriracha
- Rasp van 2 limoenen
- Sap van 1 limoen
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Overige ingrediënten
- 500 g kabeljauwfilet
- 1 el zonnebloemolie
- 2 el cajunkruiden
- 8 zachte taco’s
- 1 avocado, in dunne plakken
- 8 radijsjes, in dunne plakjes
- 2 el grof gehakte korianderblaadjes
- 6 el hüttenkäse
Verder nodig
- BBQ met deksel voor indirect grillen
- Gietijzeren grillrooster
- Handje rookhoutsnippers (beuken, eiken of hickory)
- Rookhoutplankje (optioneel)
Zo maak je het
- Meng voor de Carrot-Coleslaw alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Roer voor de Sriracha-Lime Crema de zure room los, voeg sriracha, limoenrasp en limoensap toe en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen en verhit tot 200 °C. Wrijf de kabeljauwfilet in met zonnebloemolie en bestrooi met cajunkruiden.
- Voeg de rookhoutsnippers toe aan de gloeiende kolen en leg de kabeljauw op de BBQ (gebruik eventueel een rookhoutplankje).
- Rook de kabeljauw circa 30 minuten tot de vis gaar is en makkelijk loskomt.
- Verwarm de taco’s kort op de BBQ en beleg met Carrot-Coleslaw, avocado, radijsjes, koriander, kabeljauw, Sriracha-Lime Crema en hüttenkäse.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Met Smokey Goodness – The Best of BBQ Snacks bundelt Jord Althuizen 50 van zijn meest geliefde Smokey Goodness-snacks uit eerdere bestsellers. Van fingerfood en bites tot borrelbroodjes en crowdpleasing dips: dit BBQ receptenboek staat garant voor vette vingers én dikke glimlachen.
De auteur schrijft over dit recept: “Of het nu taco tuesday of vrijdag visdag is, dit gerecht wil je iedere dag van de week eten. Deze taco’s, royaal gevuld met licht pittige gerookte vis en frisse toppings, zijn vol van smaak maar licht verteerbaar. Leuk om te maken als verrassend voorgerecht of borrelhap.”
Beeldcredits: Remko Kraaijeveld