Zalmbowl met parelgerst
Ingredienten voor 2 personen
- 1 komkommer, zaadlijsten verwijderd, in de lengte in dunne linten gesneden
- 1/4 tl zout
- 2 el (rijst)azijn
- 1 blokje groente- of visbouillon
- 80 g parelgerst (zoals Solebio), ongekookt
- 200 g bloemkoolrijst
- 200 g aspergebroccoli
- 250 g zalmfilet, met huid
- Versgemalen zwarte peper
- 1 el olijfolie
- 2 el magere kwark 0% vet
- 1/2 tl wasabi
- 4 radijsjes, in dunne plakjes
- 60 g taugé
- 1/2 lente-uitje, in schuine ringen
- 1/4 tl zwart sesamzaad
Zo maak je het
- Doe de komkommerlinten samen met het zout en de rijstazijn in een kom en schep om. Houd zolang apart.
- Breng een pan water aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en kook de parelgerst volgens de instructies op de verpakking. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe.
- Breng een tweede pan water aan de kook en blancheer de aspergebroccoli ongeveer 4 minuten, tot de stelen beetgaar zijn.
- Bestrooi de zalmfilet met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm op de huidzijde 3-4 minuten. Draai om en bak nog ongeveer 1 minuut.
- Meng de kwark met de wasabi (zo pittig als je zelf wilt).
- Verdeel de parelgerst over diepe kommen, leg de komkommerlinten en aspergebroccoli erbij. Ook de radijsjes, taugé en lente-ui kun je er nu bij leggen.
- Leg de zalm erop, lepel een dot wasabikwark erbij en garneer met het sesamzaad.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Dit recept komt uit het Het basis NewFysic kookboek. Met dit boek kan iedereen thuis aan de slag met de beproefde afslankmethode van NewFysic, dat al meer dan 250.000 mensen aan een gezonde leefstijl hielp. Deze herziene editie staat bomvol heerlijke recepten, tips van NewFysic-coaches, ervaringsverhalen en handige informatie over voedingssupplementen. Of je nu de keuken in duikt na een lange werkdag of kookt voor een uitgebreid diner met vrienden en familie; de gerechten zijn gemakkelijk en hoeven niet veel tijd in beslag te nemen. Afvallen met NewFysic past bij elke leefstijl!