Gebakken eieren met mozzarella (Jamie Oliver)

Gebakken eieren met mozzarella (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gebakken eieren met mozzarella, zoete tomaat, vers basilicum en toast komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver.

Hij schrijft erover: “Dit is echt een fantastisch voorafje of brunchgerecht. Je zet het in een handomdraai op tafel en het is perfect om te delen met familie of vrienden. De manier waarop de mozzarella samensmelt met de tomaten zorgt voor een goddelijk omhulsel voor de gebakken eieren. Hier ga je beslist van genieten.”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    Jamie kookt Italië

    Jamie Oliver

    • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
    • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
    • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten gebakken eieren met mozzarella (Jamie Oliver)

  • 1 gedroogde rode chilipeper
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 2 takjes vers basilicum
  • 6 verschillend gekleurde rijpe tomaatjes
  • 1 bol mozzarella van 125 g
  • 6 grote eieren
  • 4-6 sneetjes zuurdesembrood

Bereidingswijze

  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper en verkruimel hem in een grote koude koekenpan. Pel de knoflook, snijd hem in plakjes, doe hem met 4 eetlepels olie bij de peper en zet de pan op matig vuur. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, doe de geplukte basilicumblaadjes erbij en bak het geheel ongeveer 1 minuut terwijl je de tomaatjes in willekeurige stukjes snijdt.
  • Voeg de tomaatjes toe zodra de boel begint te sissen, scheur de mozzarella in stukjes en doe die er een paar minuten later bij. Maak wat ruimtes vrij in de pan en breek de eieren tussen de tomaatjes en stukjes mozzarella. Dek de pan af en bak de eieren 3-5 minuten, of tot ze naar wens zijn, en rooster intussen de sneetjes brood. Strooi vanuit de hoogte een snuf zwarte peper op de eieren en serveer ze met de warme toast.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    Jamie kookt Italië

    Jamie Oliver

    • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
    • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
    • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99

Dit recept komt uit dit boek

Jamie kookt Italië

Jamie Oliver

  • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
  • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
  • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken