Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Couscoussalade met kip en kakifruit

Couscoussalade met kip en kakifruit

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 160 g volkoren couscous (zoals Smaakt of Pedon Volkoren Spelt couscous)
  • 1 tl vadouvan
  • VOOR DE VULLING
  • 400 g gerookte kip, in dunne plakjes
  • 4 kakifruit, in dunne partjes
  • 120 g Arla Apetina witte kaasblokjes light 22+
  • ½ komkommer, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  • VOOR DE DRESSING
  • 1-2 knoflooktenen, gepeld, geperst
  • 1 ui, gepeld, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl citroensap, plus 1 tl citroenrasp
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl gemalen komijn
  • 3-4 druppels vloeibare zoetstof
  • snuf versgemalen peper
  • snuf zout
  • paar blaadjes verse munt, fijngehakt
  • paar blaadjes verse koriander, fijngehakt
  • OM TE GARNEREN
  • Partjes citroen
  • Verse korianderblaadjes

Bereidingswijze

  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Voeg hiervoor aan het water de vadouvan toe.
  • Bereid de vulling door alle ingrediënten om te scheppen in een kom.
  • Meng voor de dressing alle ingrediënten, behalve de munt en koriander, deze voeg je op het laatste moment toe.
  • Schep de vulling om met de couscous en besprenkel met de dressing. Garneer met partjes citroen en wat korianderblaadjes.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze couscoussalade met kip en kakifruit komt uit Het complete NewFysic Kookboek.

Inkijkexemplaar van