Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Thaise curry met kip

Thaise curry met kip

1 / 5. 1

Ingrediënten

  • 400 g kippendijfilet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 250 g bimi
  • 2 bosuitjes
  • 1 el groenecurrypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 1 el kippenbouillonpoeder
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 limoen
  • 3 takjes Thais basilicum
  • 3 takjes koriander

Bereidingswijze

  • Snijd de kip in blokjes van ca. 2 centimeter.
  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur rondom aan. Schep uit de pan en houd apart.
  • Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de courgette en aubergine in de lengte en snijd in dunne plakjes.
  • Halveer de bimi in de lengte. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 centimeter.
  • Verhit de rest van de zonnebloemolie in de hapjespan en fruit de ui met de knoflook en currypasta 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Voeg de kokosmelk, vissaus, het bouillonpoeder en de kristalsuiker toe. Pers de limoen erboven uit.
  • Schep de groenten en de kip erdoor en stoof in ca. 3 minuten zonder deksel gaar.
  • Pluk intussen het basilicum van de takjes en hak samen met de koriander grof.
  • Verdeel de curry over twee borden en garneer met de kruiden. Lekker met rijst.

Tip

Deze curry is heel populair, ook ver buiten Thailand. Wel spicy: groenecurrypasta is meestal veel pittiger dan de ‘medium’ rode en de wat mildere gele. Als het te pittig voor je is, voeg dan een extra scheut kokosmelk toe.

Tv-chef Eveline Wu leert Nederland hoe gemakkelijk Aziatisch koken is. Met de makkelijke Aziatische recepten uit ‘Simply Asian’ zet je zelf zo de lekkerste wontons, buns of noodle-soepjes op tafel!

In Simply Asian neemt Eveline je mee op reis naar haar vijf favoriete eetlanden China, Japan, Thailand, Vietnam en Korea. Ontdek hoe makkelijk de heerlijke smaken van Azië samen met Eveline thuis samen te maken zijn. Van goedgevulde Tom Yum Kung (Thaise soep) en stomende dumplings, Crispy tempura en sticky yakitori, tot heerlijke knapperige Bánh Xèo (Vietnamese pannenkoekjes). Dit wil je!

 

Meer recepten? Bestel het boek hier of neem een kijkje bij onze andere gezonde recepten!

Fotocredits: Elvan Ünlü

Inkijkexemplaar van



Simply Asian

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔