Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Snelle kip cordon bleu

Snelle kip cordon bleu

0 / 5. 0

Ingrediënten snelle kip cordon bleu

 • 4 kipfilets (circa 150 g per stuk)
 • 4 dunne plakken ham (circa 35 g per stuk, dus niet de vliesdunne soort)
 • 4 dunne plakjes emmental (circa 25 g per stuk)
 • sproei-olie
 • grof zeezout
 • vers gemalen zwarte peper

Verder nodig

Bereidingswijze

 • Leg een kipfilet met de gladde kant naar onderen op een plank. Neem een scherp mes en snijd de filet horizontaal vanaf de gebogen kant in. Snijd bijna tot het andere eind en leg de filet als een boek open. Het kan handig zijn om eerst een klein stukje te snijden, het vlees open te leggen en dan verder te gaan zodat je het makkelijk kunt openen zonder dat het scheurt. Als je daarmee klaar bent, moet er een hartvorm zijn ontstaan.
 • Leg de kipfilet tussen 2 vellen plasticfolie en plet hem met een deegroller; het vlees moet overal ongeveer 5 mm dik zijn. Zorg dat het niet te dun wordt, want dan vallen er gaten in. Haal het bovenste vel folie weg.
 • Leg een plak ham op de open filet. Snijd een plak kaas doormidden en leg de twee stukken aan één kant op de filet. Vouw er de andere helft van het vlees en de ham zodanig overheen dat de vulling helemaal is opgesloten. Bestrooi de filet aan beide kanten royaal met zout en peper en houd hem apart. Doe hetzelfde met de andere filets.
 • Verhit de oven tot 200 °C/hetelucht 180 °C. Besproei een grote koekenpan met antiaanbaklaag licht met olie en zet hem op niet te hoog vuur. Laat de pan heet worden, haal de filets van de folie en bak ze in 3–4 minuten per kant goudbruin. Als je pan niet groot genoeg is voor alle filets, moet je ze in gedeelten bakken. Leg de filets op een bakplaat en zet ze 5–6 minuten in de oven; ze moeten goed gaar zijn.
 • Als je het kippenvlees aansnijdt, mag je geen roze meer zien. Zet het anders nog een paar minuten in de oven. Geef er een grote salade en een paar nieuwe aardappeltjes bij.

Het recept voor deze snelle kip cordon bleu komt uit het boek Echte mannen dieet beter (w)eten, beter wegen van The Hairy Dieters. The Hairy Dieters, Si & Dave, vielen dankzij hun eerste boek (Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek) 20 kilo af. En de kilo’s bleven eraf. Het belangrijkste: een dieet moet op de eerste plaats fantastisch lekker zijn. Volop inspiratie daarvoor in hun tweede boek!

Over dit recept schrijven ze: “Moet je dit zien! Vind jij dit een typisch dieetgerecht? Wij niet. Dit is de ultieme snelle gezinsmaaltijd. We noemen het een cordon bleu omdat er gesmolten Zwitserse kaas en ham in zit, maar hij wordt niet gepaneerd of gefrituurd en bevat dus minder vet en calorieën. En we maken het onszelf supermakkelijk met plakjes emmental en goede ham uit een pakje.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van