Rodekool met aardappels en stoofvlees

Rodekool met aardappels en stoofvlees

Rodekool met aardappels en stoofvlees: lekker ouderwets smullen! Hieronder vind je een recept van Sharon Numan, uit haar boek VoedZo.

Sharon (bekend van haar blog VoedZo) over dit recept: “Eerlijk is eerlijk, dit is niet in een kwartiertje klaar. Ik maak dit liever de avond van tevoren, dat vind ik net iets rustiger. Ik heb namelijk altijd de neiging om te laat te beginnen en dan zit ik het ongeduldig gaar te kijken en haal ik het net te vroeg van het vuur. Met een beetje planning lukt het altijd wél.”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20.99

    VoedZo.

    Sharon Numan

    • Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil
    • Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten
    • Voor relaxte papa's en mama's en blije kids

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze rodekool

  • Wrijf de sukadelappen in met zout en peper; laat een paar minuten intrekken. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan of braadpan met deksel. Bak hierin op hoog vuur de sukadelappen goudbruin. Leg ze even op een bord en dek af.
  • Bak vervolgens de ui in hetzelfde vet in 5-10 minuten zacht. Roer het meel erdoorheen en bak dit even mee. Voeg bouillon, 2 eetlepels azijn, tomatenpuree en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en zorg dat alles goed gemengd is. Zet het vuur laag en doe de sukadelappen terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat 2 uur stoven. Het hoeft niet te koken.
  • Snijd ondertussen de rodekool in vieren en verwijder de stronk. Snijd de kool in dunne reepjes. Breng 250 ml water aan de kook en voeg rodekool, appels, 1 eetlepel appelazijn, laurierblaadjes, jeneverbessen, kaneelstokje en kruidnagels toe. Doe de deksel op de pan en laat 1-2 uur zachtjes stoven tot de sukadelappen ook klaar zijn.
  • Bereid 20 minuten voordat je gaat eten de aardappels – stoom of kook ze gaar.
  • Verwijder de laurierblaadjes uit de jus. Serveer de rodekool met de sukadelappen, jus en aardappels.

Tip

Voeg bij het stoven van de sukadelappen een flinke scheut rode wijn toe voor een luxe jus. Zuivelvrij? Gebruik kokosolie in plaats van roomboter.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20.99

    VoedZo.

    Sharon Numan

    • Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil
    • Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten
    • Voor relaxte papa's en mama's en blije kids

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

VoedZo.

Sharon Numan

  • Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil
  • Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten
  • Voor relaxte papa's en mama's en blije kids