Quiche met mosselen, artisjok en geitenkaas

Quiche met mosselen, artisjok en geitenkaas

Het recept voor deze quiche met mosselen, artisjok en geitenkaas komt uit Het Zeeuwse mossel kookboek van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

Ingrediënten

  • klontje boter, om in te vetten
  • 8 velletjes bladerdeeg
  • 4 kleine artisjokken, in de lengte in parten gesneden
  • sap van ½ citroen
  • 150 g spekjes
  • 6 eieren
  • 200 ml room
  • 600 g gekookt mosselvlees (zie boek)
  • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 100 g geitenkaas, in kleine stukken gebroken
  • zout
  • peper

Verder nodig

  • springvorm met een diameter van 22 cm

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet de springvorm in met boter en bekleed bodem en wand volledig met de velletjes bladerdeeg.
  • Blancheer de artisjokken ongeveer 10 minuten in water met citroensap, dit helpt tegen verkleuren. Je kunt testen of de artisjok gaar is door de punt van je mes erin te steken. Die moet er makkelijk in glijden. Haal de artisjokken uit de pan, laat ze even afkoelen en pel de buitenste blaadjes eraf. Snijd nu 1 centimeter van de bovenkant af.
  • Splits 2 van de eieren. Doe 4 hele eieren en de 2 eidooiers in een kom samen met de room en roer alles goed door elkaar. De 2 over gebleven eiwitten gebruik je niet. Breng op smaak met een klein beetje zout en wat peper. Meng de spekjes, artisjok en mosselen erdoor en schenk dit in de bakvorm. Strooi de bosui en de geitenkaas erover.
  • Bak de quiche in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 18.5
  • Ontdek de verrassende culinaire mogelijkheden van mosselen
  • 40 echte mosselrecepten
  • Opvolger van het succesvolle Vis uit Blik