Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Paleo zeewier salade met sashimi

Paleo zeewier salade met sashimi

0 / 5. 0

Ingrediënten Paleo zeewier salade

  • 150 g gemengde saladeblaadjes (waaronder rucola)
  • 1 avocado, in plakken
  • 4 velletjes zeewier (nori), in stukjes gescheurd
  • 12 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • 3 el sesamzaad
  • 300 g tonijnsteak (sashimi-kwaliteit, vraag aan de visboer)
  • 300 g zalmfilet zonder huid
  • Voor de dressing
  • 4 el sesamolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl wasabi
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

  • Doe de saladeblaadjes in een schaal met de avocado, zeewier en tomaatjes.
  • Verhit de olijfolie in een zware grillpan met antiaanbaklaag. Strooi ondertussen 1 eetlepel van het sesamzaad op een bordje en druk de tonijn erin zodat deze rondom is bedekt met sesamzaad. Gril de tonijn in de hete grillpan, 30 seconden aan elke kant. Leg de vis op een snijplank en snijd hem met een scherp mes in heel dunne plakjes. Herhaal dit proces met de zalmfilet.
  • Vermeng de ingrediënten voor de dressing en verdeel deze over de salade. Voeg de tonijn en zalm toe en bestrooi de salade met de rest van het sesamzaad.

Tip

Zeewier is een prima ingrediënt om door soep, salades, stoofpotjes en roerbakgerechten te kruimelen. het zit vol voedingsstoffen en bevat weinig calorieën.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij?

Deze Paleo zeewier salade met sashimi komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green. Dit praktische, inspirerende kookboek biedt je basisinformatie over Paleo. Daarnaast bevat het honderd recepten voor ontbijt, lunch en diner die het wel heel makkelijk maken om jezelf gezond en sterk te eten. Alle recepten zijn zuivelvrij, glutenvrij en bevatten geen schadelijke stoffen. Alle voedingswaarden zijn berekend door een erkende diëtist.

Over deze salade schrijft Daniel Green: “Ik heb mijn eerste sashimisalade ongeveer 10 jaar geleden gegeten toen ik bij Tokyo Joe’s in Hong Kong was. Ik was meteen een fan. De salade staat tegenwoordig bij veel restaurants op het menu. Deze versie is lekker en eenvoudig zelf te maken.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van