Kiptaco’s
- 1
- Rose Bertram
- Hoofdgerecht
- Kip, Snel-klaar
Ingrediënten
- 40 g komkommer
- 40 g paprika
- citroensap
- gedroogde groene kruiden
- 40 g appel
- 40 g mango
- zoete paprikapoeder
- zeezout
- 125 g shredded chicken
- taco’s (gordita’s)
- mango-currysaus
- 80 g sla
Bereidingswijze
- Snijd de komkommer en paprika in fijne stukjes en besprenkel met citroensap en een beetje gedroogde groene kruiden. Meng goed en zet aan de kant.
- Snijd ook de appel in fijne stukjes en besprenkel direct met citroensap om te vermijden dat hij bruin wordt. Snijd ook de mango en meng hem met de appel. Voeg wat zoete paprikapoeder en een heel klein beetje zeezout toe en meng weer goed. Zet ook even opzij.
- Shredded chicken gaan we een beetje extra crispy maken door kort aan te bakken in de pan. Voeg wat extra van de kruidenmix toe.
- Terwijl de kip bakt, zet je een andere koekenpan op hoog vuur en eenmaal goed heet doe je de taco’s erin. Bak ze lichtjes aan beide kanten.
- Taco's samenstellen: bedekken met laagje mango-currysaus, beetje sla, beetje paprika en komkommer gevolgd door de kip en eindigen met het appel-mangomengsel en wat verse gehakte peterselie.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze kiptaco’s komt uit het boek Chubby in Shape van Rose Bertram.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Bespaar tijd, geld en eet elke dag lekker en slank
- Kook nu, eet later: 1x koken = 3x eten
- Makkelijk, snel en met een healthy twist: koffiepannenkoeken, Chubby's versie van de BigMac of popcorn met een citroencheesecakesmaak