Kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt

Kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 450 g kleine vastkokende aardappels, schoongeboend en in kwarten •
  • 1 rode uien, gehalveerd en in parten
  • 1 bol knoflook, teentjes losgehaald maar niet gepeld
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • zeezoutvlokken
  • versgemalen zwarte peper
  • 8 flinke kippendijen met bot, overtollig vel netjes bijgesneden
  • fijn geraspte schil van 1 biologische citroen zonder waslaag, plus sap van ½ citroen
  • 75-100 g feta, verkruimeld
  • 10 g dilleblaadjes, gescheurd
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 el harissa

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 °C (gasstand 6).
  • Doe de aardappels, uien, knoflook, 2 eetlepels van de olijfolie, zout en peper in een brede ondiepe braadpan of een ovenvaste hapjespan van 30 cm doorsnee. Schep alles met je handen om. Leg de kippendijen er met het vel omhoog op. Bestrijk de kippendijen met de resterende olie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Braad de kip 40–45 minuten of tot hij goudbruin is en de aardappels zacht zijn als je er een scherp mes in steekt.
  • Sprenkel het citroensap erover en strooi de citroenrasp, feta en dille erover.
  • Doe de yoghurt in een kom en schep de harissa erop. Serveer de kip met harissayoghurt.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Alle gerechten in dit hoofdstuk zijn gemaakt met kippendijen, want ik ben er schaamteloos gek op. Ze zijn sappig – zo veel lekkerder dan kipfilet, die kan uitdrogen terwijl dat met kippendijen eigenlijk bijna nooit gebeurt –, ze zijn allemaal tegelijk (en snel) gaar en je hoeft ze niet te snijden. Als je liever een mix van kippendijen en kippenpoten neemt, weet dan dat dat voor alle gerechten in dit hoofdstuk werkt; vervang gewoon de helft van de kippendijen door poten.”

Inkijkexemplaar van



Uit de oven

Diana Henry

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • In een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel zetten
  • Easy-going recepten van Diana Henry, de culinair journaliste van The Sunday Telegraph
  • Of je nu een snelle ovenschotel zoekt voor doordeweeks, zin hebt in licht en veggie, of groots wilt uitpakken voor vrienden: elk recept is even smaakvol
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔