Zalmsteaks met peterseliesaus
Ingredienten voor 4 personen
- 125 ml olijfolie
- 1 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
- Rasp en sap van 1 citroen
- 4 zalmmoten (à 225 g
- Grof zeezout en versgemalen zwarte peper
- 5 teentjes knoflook, fijngehakt
Verder nodig
- Kwastje
- Barbecue
- Kernthermometer
Zo maak je het
- Meng 50 milliliter van de olijfolie met 2 eetlepels van de peterselie, de citroenrasp en het -sap en bestrijk beide zijden van de zalmmoten ermee.
- Breng de zalmmoten op smaak met zout en versgemalen peper.
- Leg de zalmmoten op de BBQ en gril ze circa 3 minuten per kant totdat een kerntemperatuur van 60 °C is bereikt (ze mogen vanbinnen nog roze zijn).
- Meng de rest van de peterselie met de rest van de olijfolie en de knoflook en breng op smaak met grof zeezout en versgemalen peper.
- Leg de zalmmoten op een bord of schaal overgiet ze met de peterseliesaus
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Als je de zalm liever gaarder wilt hebben (dan roze van- binnen), gril de moten dan gerust iets langer per kant.
In Easy BBQ, Every Moment van Grill Guru ontdek je de lekkerste, makkelijkste recepten voor elke BBQ en elk moment. 101 tips & tricks maken barbecuën extra easy. Zowel een hele middag plezier met vuur als lekker-snel-klaar na een drukke dag. Van een classic Sunday roast, een snelle Friday Night burger tot een bewuste groentetopper voor meatless Monday. Zelfs feestelijke desserts maak je vanaf nu op de BBQ. Ontdek het plezier van buiten koken. Easy BBQ, Every moment!
De auteur schrijft over dit recept: “Met deze voedzame burrito heb je de komende uren geen last van een knorrende maag. lekker als diner, als lunch en zélfs als ontbijt.”
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: