Vistaco’s
Ingredienten voor Voor 8 taco's personen
- Vis
- 600 g kabeljauwfilets
- 300 ml water
- 1 biologisch ei
- 180 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl citroenpeper of citroenrasp
- Zout en peper, naar smaak
- Saus
- 6 el light mayonaise
- 3 el Griekse yoghurt met 10% vet
- 2 el sriracha
- Sap van 1 limoen
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- Erbij
- Zachte of harde taco’s
- Sla
- Tomaten
- Rode ui
- Koriander
- Guacamole
Zo maak je het
- Bestrooi de kabeljauwfilet met zout en peper.
- Klop in een kom het water, het ei, de bloem, het bakpoeder en de citroenpeper of -rasp tot een beslag.
- Wentel de vis door het beslag en bak de vis 14 tot 15 minuten op 200 °C in de airfryer. Het is belangrijk dat de airfryer gloeiendheet is als de vis erin gaat.
- Controleer na 10 minuten of er niets verbrandt. Bij mij is de kabeljauw meestal na 15 minuten klaar.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een kom en bereid de ingrediënten voor de vulling voor.
- Vul de taco’s met de kabeljauw, groenten en guacamole en sprenkel de saus erover.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Ook zo bored met altijd maar dezelfde avondgerechten? Met de recepten uit de mega-bestseller Het gezonde airfryer boek van Bored of Lunch tover je de heerlijkste, bewuste gerechten zo uit je airfryer!
Het gezonde airfryer boek is het perfecte kookboek voor iedereen die op de calorieën let, houdt van een gezonde leefstijl of een dieet volgt. Vol geweldige gerechten en crunchy snacks, zoals Honey & Lime Popcorn Chicken, de ultieme Pekingeend Pancakes en Lazy Airfryer Donuts. Betrouwbare en smaakvolle recepten, betaalbare ingrediënten en alles staat in een mum van tijd op tafel!
Credits beeldmateriaal: Clare Wilkinson
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: