Vis
Tonijn met ratatouille
Het recept voor deze tonijn met ratatouille komt uit het boek Echte mannen dieet beter (w)eten, beter wegen van The Hairy Dieters. The Hairy Dieters, Si & Dave, vielen dankzij hun eerste boek (Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek) 20 kilo af. En de kilo’s bleven eraf. Het belangrijkste: een dieet moet op de eerste plaats fantastisch lekker...
Naar receptVis uit de oven met chorizo
Het recept voor deze vis uit de oven met chorizo komt uit het boek Echte mannen dieet beter (w)eten, beter wegen van The Hairy Dieters. The Hairy Dieters, Si & Dave, vielen dankzij hun eerste boek (Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek) 20 kilo af. En de kilo’s bleven eraf. Het belangrijkste: een dieet moet op de eerste...
Naar receptLichte kedgeree met schelvisfilets en rijst
Het recept voor deze lichte kedgeree, een Engels ontbijtgerecht van rijst en vis, komt uit het boek Echte mannen dieet beter (w)eten, beter wegen van The Hairy Dieters. The Hairy Dieters, Si & Dave, vielen dankzij hun eerste boek (Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek) 20 kilo af. En de kilo’s bleven eraf. Het belangrijkste: een dieet moet...
Naar receptSlanke paella
Het recept voor deze slanke paella komt uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek van The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers). Met minder rijst en vet en meer ‘gezond spul’ (zoals eiwitten en groenten). De mannen schrijven erover: “Wij maakten deze paella op het strand in Northumberland en, dieet of niet: sommigen zeiden dat...
Naar receptSchol met koriandersaus
Het recept voor deze schol met koriandersaus komt uit het boek De rijke wereld van kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen. De kruidige saus is heerlijk, zowel bij vlees als bij vis. Met een mixer of blender is hij zo gemaakt. Over koriander in het boek: “Het blad van de koriander is de laatste jaren populair geworden. Je...
Naar receptGerookte zalm met zoete aardappel appel rösti
Dit recept voor gerookte zalm met zoete aardappel appel rösti komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “Kruidenyoghurt wordt hier met rösti en zalm geserveerd. Zoete aardappel is een smakelijk en voedzaam alternatief voor de aardappel en smaakt bijzonder goed in combinatie met appel.” Zoete aardappel is zeer voedzaam en zit vol met...
Naar receptGezonde vissticks met broodkruim van Jamie Oliver
Dit recept voor gezondere vissticks van Jamie Oliver, met goudgeel krokant broodkruim, komt uit het boek Superfood voor familie en vrienden. Jamie schrijft erover: “Vis is de perfecte familiefavoriet voor in de vriezer, en met name zalm zit boordevol omega 3-vetzuren, die onmisbaar zijn voor het behoud van een gezond cholesterolgehalte.” Super food voor familie en vrienden is een kookboek...
Naar receptTeriyaki zalm met mango en bruine rijst van Jamie Oliver
Dit recept voor teriyaki zalm van Jamie Oliver, met mango, bruine rijst en chili-komkommerpickle, komt uit het boek Superfood voor familie en vrienden. Jamie schrijft erover: “Ik gebruik hier mango in plaats van suiker om de teriyaki zijn onmiskenbare zoete smaak te geven. Maar de vrucht levert ook vitamine C, die de geest scherp houdt.” Wil je wekelijks gratis...
Naar receptPastasalade met tonijn en feta van Jamie Oliver
Hmmm, deze pastasalade van Jamie Oliver, met tonijn, feta en krokante cayennekruimels, is heerlijk! Het recept komt uit zijn boek Super food voor familie en vrienden. Hij schrijft erover: “Tonijn geeft een dosis vitamine D, die ons lichaam helpt het calcium uit de feta en yoghurt op te nemen. De zuivel maakt deze salade heerlijk romig.” Wil je wekelijks...
Naar receptWortel soep met kabeljauw
Het recept voor deze wortel soep met kabeljauw komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.
Naar receptGamba tartaar
Het recept voor deze zomerse gamba tartaar komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Een gerechtje dat eigenlijk vanaf het begin op de menukaart staat, maar dat nooit verveelt. Ontzettend lekker op knoflooktoast, maar wanneer de gamba’s nog lauwwarm uit...
Naar recept