Wortel soep met kabeljauw
Ingredienten voor 6 personen
- kokosolie
- 1 ui
- 1 prei
- 1 tl kerriepoeder
- 500 g geschrapte wortel
- 200 g zoete aardappel
- 1,5 l groentebouillon
- 200 g kabeljauw
Verder nodig
Zo maak je het wortel soep met kabeljauw
- Verhit de kokosolie in een grote soeppan.
- Snipper de ui en snijd het wit van de prei in dunne ringen. Fruit dit in de kokosolie met kerriepoeder.
- Snijd de wortels in kleine stukjes, schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg toe aan de soeppan.
- Voeg nu 1,5 liter groentebouillon toe, breng dit aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Snijd ondertussen de kabeljauw in kleine blokjes.
- Schep nu ongeveer een kwart van de groentes uit de pan en zet apart. Pureer de rest van de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
- Voeg nu de kabeljauw toe aan de soep en laat vijf minuten koken tot de kabeljauw gaar is.
- Voeg tot slot de groentes toe die je apart hebt gezet en roer goed door.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij?
Het recept voor deze wortel soep met kabeljauw komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.