Snelle recepten
Bietensalade met quinoa en kiemgroenten
Het recept voor deze bietensalade met quinoa en kiemgroenten komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Rauwe bietjes zitten vol voedingsstoffen, zijn een boost voor het immuunsysteem, zuiveren de lever en laten je op een natuurlijke manier high voelen vanwege het effect op de serotonine in het lichaam. Ze smaken ook nog...
Naar receptQuinoasalade met tuinbonen en granaatappel
Het recept voor deze quinoasalade met tuinbonen en granaatappel komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen –...
Naar receptGegrilde radicchio
Het recept voor deze gegrilde radicchio komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van de Britse schrijfster van vegetarische kookboeken Rose Elliot. Over dit recept schrijft Rose: “Dit moet je echt proberen! Het is mijn versie van een klassiek Italiaanse manier om radicchio te bereiden, met citroen, knoflook en, om het gerecht vegetarisch te maken, tapenade of pasta van zongedroogde...
Naar receptHet gezondste ijs ter wereld
Het gezondste ijs ter wereld: dit recept komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Veggie Kidz is hét kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch voor hun kinderen willen koken en bakken. De recepten in Veggie Kidz zijn snel, gemakkelijk en gemaakt met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en...
Naar receptEieren uit de oven met pimpernel, zeezout en olijfolie
Deze eieren uit de oven met pimpernel zijn een heerlijk lente-ontbijtje. Zie je jezelf al zitten in de eerste zonnestralen (binnen of misschien zelfs buiten) met dit heerlijke ovenschoteltje, geroosterd brood, wat versgeperste jus en een kopje koffie of thee? Wij wel! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine...
Naar receptSmoothie met spinazie en boerenkool
Dit recept voor een smoothie spinazie boerenkool komt uit Het groene smoothieboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Ze noemen hem in hun boek ‘chilled greens’ en het is een van hun favoriete smoothie-recepten. Er zit lekker veel spinazie in, dat je immuunsysteem versterkt. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde...
Naar receptPaleo gepocheerde eieren met gerookte zalm
Dit recept voor gepocheerde eieren met gerookte zalm komt uit Het snelle paleo-kookboek van tv-kok Daniel Green. Ze zijn heerlijk als ontbijt of vroege lunch. Daniel schrijft erover: ”Pocheren is waarschijnlijk de beste manier om eieren klaar te maken – het is zo eenvoudig en je hoeft helemaal geen vet toe te voegen. Vergeet niet om hiervoor de meest verse...
Naar receptRijstwafels avocado komkommer en augurk
Dit recept voor rijstwafels avocado komkommer en augurk komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over het recept hieronder schrijft Lisette: “Als je even uitgekeken bent op salades en geen zin hebt in een sandwich, is dit recept een makkelijk, licht en gezond alternatief voor een middag in de...
Naar receptCouscous met garnalen van Jamie Oliver
Deze heerlijke couscous met garnalen van Jamie Oliver is een must-try! De garnalen zijn lekker gekruid en er wordt een gezonde seizoensgroenten-salsa bij geserveerd. Het recept komt uit Jamie’s super food voor elke dag. Dit recept bevat granaatappel. Wist je dat granaatappel ons zenuwstelsel gezond houdt en zorgt voor een goede doorgifte van signalen tussen cellen? Dit komt door vitamine...
Naar receptBosbessen avocado smoothie
Dit recept voor een bosbessen avocado smoothie komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. De avocado maakt de smoothie lekker romig (en vol gezonde vetten!), maar door de bosbessen en sinaasappel blijft hij ook lekker fris. Een heerlijke combinatie!
Naar receptParfait van kaki en frambozen
Deze parfait van kaki en frambozen komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Muesli of granola maak je heel gemakkelijk zelf met je favoriete ingrediënten, maar je kunt er ook voor kiezen een goede muesli in de supermarkt te kopen. Mix & Match muesli of granola met melk, yoghurt of kwark, vers fruit en noten...
Naar recept