Salades
BLT-salade
Het recept voor deze BLT-salade komt uit het (kook)boek Het keto-dieet compleet van Amy Ramos. De porties van deze salade zijn vrij klein, maar de combinatie van ingrediënten zorgt voor een stevige smaakexplosie. Het gebruik van spekvet in plaats van olijfolie in de dressing maakt deze overheerlijke salade nog aanlokkelijker. Spekvet kun je maximaal één week afgesloten in de koelkast...
Naar receptPittige makreelsalade in tomaatjes
Het recept voor deze pittige makreelsalade in tomaatjes komt uit het boek Surimam cooking 2 van SuriMAMs. Uit het boek: “Onze eerste zelfgemaakte salade was de makreelsalade. Dat was in de jaren zeventig. Dit recept hebben wij geleerd van onze moeder. De salade serveerden we dan wel met koude ingrediënten, want op het vuur kokkerellen zat er toen nog niet...
Naar receptGado gado salade
Het recept voor deze gado gado salade komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptBonensalade met lamsoor of rucola
Het recept voor deze bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Dit gerecht is opvallend goed voor een gezond gewicht, stabiele bloedsuikerspiegel, hart en vaten en goed voor de schildklier.
Naar receptGegrilde-inktvissalade (Jamie Oliver)
Het recept voor deze gegrilde-inktvissalade met een eilandsalsa van kappertjes, pistachenoten, chilipeper, munt en citroen komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Geïnspireerd door de liefde die Nonna Franchina in haar inktvisvulling steekt, bedacht ik dit recept, waarbij we eigenlijk hetzelfde principe hanteren, maar dan andersom. Begin met het maken van een waanzinnige salsa...
Naar receptWintersalade (Jamie Oliver)
Het recept voor deze wintersalade met zoete ui uit de oven, gestampte hazelnoten en barolodressing komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Het wennen aan verschillende bittere blaadjes is belangrijk voor de ontwikkeling van je smaakpapillen en het verkennen van nieuwe smaakdimensies. Bitter hoeft niet altijd negatief te zijn, zoals hier in combinatie met...
Naar receptGegrilde-abrikozensalade (Jamie Oliver)
Het recept voor deze gegrilde-abrikozensalade met bloeiende tijm, mozzarella, roze peper en prosciutto komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Sinds ik jaren geleden ontdekte hoe Italianen fruit in salades verwerken, is een salade maken voor mij nooit meer hetzelfde geweest. Het was niet langer dat onbenullige bijgerecht, maar een complete culinaire smaakervaring. In...
Naar receptTonijnsalade
Het recept voor deze tonijnsalade komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens.
Naar receptSpinaziesalade met kip
Het recept voor deze spinaziesalade met kip komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens.
Naar receptGarnalensalade met witlof
Het recept voor deze garnalensalade met witlof komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens.
Naar receptZomerse salade met framboos
Het recept voor deze zomerse salade met framboos komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar). Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar recept