Tonijnsalade
Ingredienten voor 2 personen
- 2 blikjes tonijn
- 1 kleine rode peper, fijngesneden
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- 2 tl witte wijnazijn
- 2 grote augurken
- 2 el kappertjes
- 2 hardgekookte eieren, gepeld
- 1 rode ui, in dunne ringen
Zo maak je het
- Laat de tonijn uitlekken, breek de tonijn met een vork in grove stukken.
- Schep de tonijn in een kom met rode peper, bosuitjes en azijn door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de augurken in grote plakken. Verdeel ze over twee borden. Schep de tonijnsalade erop. Strooi de kappertjes eroverheen.
- Snijd de eieren in partjes en serveer ernaast, verdeel de rode uiringen over de salade. Bestrooi naar smaak met zout en peper.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
- LET OP 30 minuten marineren.
- TIP Je kunt de augurken en eieren ook grof snijden en door de salade roeren. Dit is een heerlijke tonijnspread op een cracker.
- VEGETARISCHE TIP Rode biet in plaats van tonijn.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze tonijnsalade komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens.