Ovengerechten
Wortelen en avocado uit de oven met komijn, koriander en granaatappel
Het recept voor deze wortelen en avocado uit de oven met komijn, koriander en granaatappel komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog...
Naar receptGroenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo)
Het recept voor deze groenten uit de oven met wittetruffelzout (Paleo) komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green. De Paleo-lifestyle is niet voor niets een grote dieettrend. Kook snel en gemakkelijk met vers fruit, verse groenten, vis, vlees, noten en zaden. Je merkt dat je fit, gezond en slank wordt en blijft. Dankzij de maakbare recepten voor elke dag...
Naar receptTomatentaart met ui en ricotta
Het recept voor deze tomatentaart met ui en ricotta komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Voor deze taart gebruik ik vleestomaten, omdat die stevig zijn en minder vocht verliezen.”
Naar receptSpinazie taartjes met geitenkaas en ansjovis
Het recept voor deze spinazie taartjes met geitenkaas en ansjovis komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor...
Naar receptCourgette gratin
Het recept voor deze courgette gratin, met slechts twee ingrediënten, komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar receptRabarber kruimel toetje
Het recept voor dit rabarber kruimel toetje komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten...
Naar receptZeewier socca pizza
Het recept voor deze zeewier socca pizza komt uit het boek Groente uit zee. Groente uit zee is een kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het is het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken, met 50 heerlijke en verrassende recepten. Zeewier eten is lekker, diervriendelijk en gezond (rijk aan o.a. eiwitten en ijzer). Over dit...
Naar receptSpeltbrood van Robèrt van Beckhoven (Heel Holland Bakt Brood)
Het recept voor dit eenvoudige speltbrood komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Dit brood is gemaakt van deegbollen die tegen elkaar aan zijn gedrukt tot een soort rupsvorm – voor kinderen extra leuk om dit voedzame brood te eten. Na een dag of twee smaakt het nog lekkerder.” Speltmeel...
Naar receptEnergiebrokken met dadels en havervlokken
Het recept voor deze energiebrokken met dadels en havervlokken komt uit het boek Fit in 15 van Joe Wicks. Over dit recept schrijft hij: “Hier is nog een smakelijke traktatie die je binnen een halfuur op tafel kunt zetten. Maar vergeet niet dat ze niet voor elke dag zijn. Neem ze niet vaker dan eens per week en deel ze...
Naar receptProvençaalse groenteschotel (Het anti-diabetes programma)
Het recept voor deze Provençaalse groenteschotel komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Dit lunchgerecht is heerlijk met rauwkost naar keuze (of ’s winters groentesoep zonder aardappel of ’s zomers gazpacho), plakken gebraden rosbief met knoflook en tijm en naturel schapenyoghurt (recepten in het boek). Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken...
Naar receptKipnuggets (Broodbuik)
Het recept voor deze kipnuggets (tarwevrij, glutenvrij en koolhydraatarm: Broodbuik-proof) komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’ schrijft hij: “Van frituren is geen sprake en evenmin van onduidelijke ingrediënten. En de kip in deze kipnuggets is zo goed als de kip die je bereid bent ervoor te kopen.”
Naar recept